Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποιος ζαχαροπλάστης έφτιαξε το καλύτερο εκλέρ

Αναδείχθηκε ο φιναλίστ της πόλης μας που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το «Καλύτερο Ελληνικό Εκλέρ»

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

 

Ο ζαχαροπλάστης Κωνσταντίνος Τσενικίδης, ο οποίος εργάζεται σε ζαχαροπλαστείο στην Πυλαία, αναδείχθηκε νικητής στον ημιτετελικό του διαγωνισμού για το «Καλύτερο Ελληνικό Εκλέρ» που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 26/1/2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι που έλαβαν μέρος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Το ζητούμενο ήταν να φτιάξουν ένα εκλέρ με ελληνική γεύση, είτε γλυκό είτε αλμυρό. Μάλιστα η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό το οποίο μπορούσε να γευτεί τις δημιουργίες των συμμετεχόντων. 

Ο κ. Τσενικίδης έφτιαξε ένα εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης, μέλι και παρθένο ελαιόλαδο.

Κέρδισε την θετική γνώμη των μελών της επιτροπής και πήρε το εισιτήριο για  να συμμετάσχει στον τελικό του διαγωνισμού ο οποίος θα γίνει στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019», διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον σεφ της Πρεσβείας, με τη συμβολή γνωστών Ελλήνων και Γάλλων σεφ.