Skip to main content
Menu

Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: Αυτά τα 6 εστιατόρια πήραν Χρυσό Σκούφο (ΦΩΤΟ)

Καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2019 το «Etrusco»

T.T.

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Grand BallRoom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» σε μια λαμπερή τελετή την οποία θα θυμούνται για καιρό οι προσκεκλημένοι όχι μόνο για τα 28 κορυφαία εστιατόρια του 2019 αλλά και για το πρωτόγνωρο dîner de gala στο οποίο δεν πρωταγωνίστησαν μόνο εξαιρετικές υψηλού επιπέδου γεύσεις του αστεράτου Ιταλού σεφ Davide Scabin, αλλά και σφυριά, νυστέρια, ψαλίδια και πιάτα από το… Διάστημα.

Το κερκυραϊκό της χρώμα διατήρησε η κορυφή των Χρυσών Σκούφων χάρη στην ανακήρυξη για άλλη μια χρονιά του «Etrusco» ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2019. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, η «Σπονδή», το «Varoulko Seaside» και το «Botrini’s».

Έξι ήταν τα εστιατόρια από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική που τιμήθηκαν με Χρυσό Σκούφο.

Κλίμακα βαθμολογίας Χρυσών Σκούφων

18,5/20, 19/20, 19,5/20, 20/20: Άριστα

16,5/20, 17/20, 17,5/20, 18/20: Εξαιρετικά

15/20, 15,5/20, 16/20: Πολύ καλά

Δείτε αναλυτικά ποια κέρδισαν Χρυσό Σκούφο από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Fresco

15,5 / 20

Ιταλική κουζίνα

Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Σάνη, Ξεν. «Sani Resort»

Ιδιοκτήτης: Sani Resort

fresco.jpg

Στο αρτίστικο και καλαίσθητο εστιατόριο του εντυπωσιακού «Sani Dunes», o Έκτορας Μποτρίνι πάει την ιταλική κουζίνα σ’ ένα υψηλό επίπεδο. Στο μενού του οικείες ιταλικές γεύσεις αποκτούν κομψότητα και καινοτομία. Η προσωπικότητα, η πληθωρικότητα, ο δυναμισμός και η εξαιρετική μαγειρική αντίληψη αποκαλύπτονται από τα πρώτα otto pasi, τα οκτώ αναβαθμισμένα γαστρονομικά βήματα που ο σεφ επέλεξε για να μας συστήσει ξανά την ιταλική κουζίνα.

Squirrel

15,5 / 20

Μοντέρνα κουζίνα

Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Νικήτη, Ξεν. «Danai Beach Resort»

Ιδιοκτήτης: Ιουλία Ρίφενσταλ

Σεφ: Βασίλης Μουρατίδης

squirrel.jpg

H πανέμορφη βεράντα με τη θαλασσινή θέα, κάτω από πανύψηλα πεύκα, σκηνογραφεί γοητευτικά το κοσμοπολίτικο εστιατόριο. Ο σεφ Βασίλης Μουρατίδης χειρίζεται άνετα μια διεθνή γκάμα πρώτων υλών, δημιουργώντας μια εκλεπτυσμένη και με γευστικό βάθος κουζίνα με γαλλικές επιρροές και βάση το ψάρι. Καλύτερα φετινά πιάτα του το μάκερελ με πανακότα από γιούζου, κράκερ από σουσάμι και κρέμα από ουσάμπι και το λαβράκι με πουρέ αχλάδι και μαϊντανό, καλαμάνσι και σάλτσα από πευκοβελόνες. Έξοχη λίστα κρασιών (πάνω από 1.600 ετικέτες) με την υπογραφή του head sommelier Απόστολου Πλαχούρα.

Treehouse

15,5 / 20

Μοντέρνα κουζίνα

Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Βουρβουρού, Ξεν. «Ekies All Senses Resort»

Ιδιοκτήτης: Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου

Σεφ: Δημήτρης Παμπόρης

treehouse.jpg

Ρομαντική φυσιολατρία σε ένα πανέμορφο, ντιζαϊνάτο εστιατόριο, που έχει τη μοναδικότητα να ανεβάζει τις 12 καρέκλες του σε ένα στιλάτο δεντρόσπιτο στα κλαδιά ενός μεγάλου πεύκου. Ο Δημήτρης Παμπόρης αυτοσχεδιάζει δημιουργικά πάνω στις γεύσεις της ελληνικής παράδοσης ταξιδεύοντας ταυτόχρονα ελεύθερα σε υλικά και τεχνικές και συνθέτοντας ένα μενού με προσωπικότητα, σύγχρονη αισθητική και βαθιά νοστιμιά. Κορυφαία πιάτα ο αστακός με καρπούζι, λουίζα και φιστικοβούτυρο, το φουαγκρά με σοκολάτα και φουντούκι, το λαβράκι με καρύδα,κάρι, κουνουπίδι, μανιτάρια, χαβιάρι και κακάο και το επιδόρπιο μάραθος, ραβέντι, καλαμάνσι, σόγια, τζίντζερ.

Alfredo's Grand Dining

15 / 20

Μοντέρνα κουζίνα

Θεσσαλονίκη - Περίχωρα Θεσσαλονίκης - Αεροδρόμιο, Regency Casino Thessaloniki

Ιδιοκτήτης: Hyatt Regency

Σεφ: Απόστολος Αλτάνης

alfredo.jpg

Όταν η πολυτέλεια ζευγαρώνει με την υψηλή γαστρονομία, το αποτέλεσμα ανεβάζει την εμπειρία του fine dining. Στο πριβέ χώρο του καζίνο στη Θεσσαλονίκη η αισθητική και το καλό και ενημερωμένο σέρβις, αναδεικνύουν τη δημιουργική κουζίνα του Απόστολου Αλτάνη. Ο βραβευμένος σεφ αξιοποιεί τις καλές πρώτες ύλες, χρησιμοποιεί ιδιαίτερα εγχώρια υλικά και συνθέτει πρωτότυπα πιάτα, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και έχουν άποψη και αρμονία.

Ντομάτα

15 / 20

Ελληνική μοντέρνα κουζίνα

Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Σάνη, Συγκρότημα «Sani Resort»

Ιδιοκτήτης: Sani Resort

Σεφ: Χρύσανθος Καραμολέγκος

domata.jpg

Η φωτεινή, χαλαρή αυλή με θέα στη μαρίνα αντανακλά Μεσόγειο, όπως και η ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα του Χρύσανθου Καραμολέγκου. Ο βραβευμένος σεφ δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα, ταιριάζοντας με έμπνευση υλικά από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο και όχι μόνο, σε συνθέσεις που αποπνέουν οικειότητα, βαθιά νοστιμιά και συγχρόνως σε ταξιδεύουν. Σαν τους εμβληματικούς μαρουλοντολμάδες με γαρίδες σε σάλτσα ζαφοράς και dry Martini ή το ροφό ποσέ σε ζωμό μαραθόριζας με σέρι και ζαμπαγιόν αχινού.

Water Restaurant

15 / 20

Μοντέρνα κουζίνα

Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Σάνη, Συγκρότημα «Sani Resort»

Ιδιοκτήτης: Sani Resort

Σεφ: Jacques Chibois , Ντέμης Κοκκινίδης

water.jpg

Το ρομαντικό σκηνικό με θέα τα φώτα της μαρίνας και η κομψή κουζίνα, που επιμελείται ο Jacques Chibois και εκτελεί ο Ντέμης Κοκκινίδης, έχουν κάνει προορισμό του fine dining το εστιατόριο του «Sani Asterias». Μοντέρνες τεχνικές και πρωτότυποι συνδυασμοί πάνω σε γαλλική βάση, πολυτελή υλικά αλλά και ελληνικές αναφορές δημιουργούν πιάτα με φινέτσα και γευστικό ενδιαφέρον, όπως οι εξαιρετικές καραβίδες σοτέ με ταρτάρ λαχανικών, σάλτσα εσπεριδοειδών και passion fruit, ενώ το πακέτο ολοκληρώνουν τα απολαυστικά επιδόρπια και ένα πολύ καλό wine pairing.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ