Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Καλό φαγητό από το Άγιο Όρος σε αυτά τα 17 εστιατόρια!

Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Σπάει το "άβατο" της Αγιορείτικης Κουζίνας καθώς μέχρι την πρώτη Απρίλιου οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν ειδικά μενού από την κουζίνα του Αγίου Όρους σε 17 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

Καρπάτσιο αστακού με κρέμα μάραθου, χελιδονόψαρο με σπανακόρυζο, λαυράκι πρασοσέλινο και παντζαρόσουπα βελουτέ με καπνιστό χτένι και χαβιάρι, είναι μόνο τέσσερα από τα δεκάδες πιάτα που επέλεξαν να παρουσιάσουν τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο "Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας".

Πρόκειται για μια γαστρονομική εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμού «Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας». Στόχο έχει να αναδείξει τη μακεδονική κουζίνα, να κρατήσει ζωντανή τη γευστική της παράδοση, να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της και να την κάνει ευρύτερα γνωστή στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Οι σεφ των εστιατορίων θα δημιουργήσουν πιάτα βασιζόμενοι στις συνταγές του Μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού, από το βιβλίο του "Μαγειρική του Αγίου Όρους". Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μοναχός Επιφάνιος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", οι συνταγές του αποτελούν τη βάση και ο κάθε σεφ χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά και τα ίδια προϊόντα, θα τις αναδείξει με τον δικό του, προσωπικό τρόπο.

«Όταν λέμε "γκουρμέ πιάτο", δεν εννοούμε απαραίτητα μια ξενόφερτη συνταγή, αλλά ούτε και μοριακή κουζίνα. Μια γκουρμέ συνταγή φυσικά και μπορεί να βασίζεται σε αγνά και παραδοσιακά υλικά. Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη, είναι ο τρόπος μαγειρέματος και η τελική παρουσίαση του πιάτου» λέει ο μοναχός Επιφάνιος.

Επισημαίνει επίσης ότι «δίνεται η ευκαιρία σε αυτούς που προσπαθούν και θέλουν να αποφύγουν τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά την περίοδο της Σαρακοστής, να δοκιμάσουν φαγητά, από τις τρεις κατηγορίες του βιβλίου: λαδερά, ψάρια, θαλασσινά».

Οι "Ημέρες Μακεδονικής Κουζίνας" διαρκούν από 19 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Επισκεφθείτε τα δεκαεφτά από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν με ειδικό μενού και απολαύστε πιάτα από την σύγχρονη Αγιορείτικη Κουζίνα με γνώριμα αρώματα και γεύσεις που ξυπνάνε μνήμες από την παράδοση.

  • “Alfredo’s Grand Dining”, Ξεν. Hyatt Regency Casino

Διεθνής κουζίνα με διακριτικές ελληνικές αναφορές

  • "Ambrosia"/ Ξεν. Hyatt Regency Thessaloniki

Σύγχρονη Ελληνική κουζίνα με αναφορές στην παράδοση

  • Clochard

Γαστρονομικός κοσμοπολιτισμός με μεσογειακές αποχρώσεις και ελληνική ψυχή

  • Το Μανιτάρι

Κουζίνα με έμπνευση από την παράδοση αλλά με τολμηρή προσέγγιση

  • Marea Sea Spirit

Σύγχρονη γαστρονομική άποψη μεγάλη ποικιλία από ψαρομεζέδες

  • Salonica - Makedonia Palace

Σύγχρονη προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον

  • The Aficionados

Ανθολογία ελληνικών και μεσογειακών γεύσεων με διεθνές άγγιγμα

  • Γλυκάνισος

Ψαρομεζέδες με άποψη σε ένα χώρο που απέχει πολύ από τον παραδοσιακό

  • Μαύρη Χήνα

Ελληνική τοπική κουζίνα σε δημιουργική απόδοση

  • Dome Real Cuisine, Ξεν. Νikopolis

Σύγχρονη ελληνική κουζίνα και πιάτα με premium κρέας σε ιδιαίτερες κοπές

  • Grada Nuevo

Εστιατόριο ψαριού με σύγχρονες ελληνικές γεύσεις και τα κλασικά της σχάρας

  • Thria

Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με αναφορές στη Μεσόγειο και διεθνείς τεχνικές

  • Karàbourno

Ελληνικές θαλασσινές γεύσεις με προσωπικές πινελιές

  • Μαϊάμι

Θαλασσινή σύγχρονη ελληνική κουζίνα με κοσμοπολίτικα στοιχεία

  • Μασσαλία

Ευρηματικοί μεζέδες, μαγειρευτά και κρέας στη σχάρα με ελληνικό πρόσημο

  • Τα Τρία Γουρουνάκια

Ελληνική κουζίνα μοντέρνα άποψη και διακριτικά μεσογειακά στοιχεία

  • Χαρούπι

Κρητικό εστιατόριο με φρέσκια προσέγγιση στις παραδοσιακές συνταγές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ