Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 5 εστιατόρια που πρέπει να πας τον Ιούλιο!

Οι επιλογές της νέας στήλης του TyposThes για τον «καυτό» Ιούλιο

Της Ευγενίας Κουτούβελα

Ιούλιος, μήνας καυτός από θερμοκρασίες και πολιτικές εξελίξεις. Ένας μήνας που το μυαλό μας απασχολείτε από την καλύτερη επιλογή για τη χώρα αλλά και το ιδανικό μέρος διακοπών για να αποφορτιστούμε. Όσο παραμένουμε στην πόλη δε, αναζητούμε δροσερούς προορισμούς και ελαφρύ και προσεγμένο φαγητό. Οι επιλογές για μετά την ψήφο αλλά και για κάθε ημέρα είναι πολλές στη Θεσσαλονίκη.  

Η νέα αυτή στήλη του TyposThes με τα εστιατόρια του μήνα επιθυμεί να γίνει ένας ανεπιτήδευτος οδηγός πόλης για όλους εμάς που λατρεύουμε τις γαστριμαργικές απολαύσεις και ακόμη περισσότερο να μοιραζόμαστε τις στιγμές αυτές με καλή παρέα και πολύ κέφι!

Πάμε να δούμε τις επιλογές μας για τον μήνα Ιούλιο!

Grasshoper Urban Restaurant 

Η νέα άφιξη στην δημοφιλή οδό Ολύμπου στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς είναι ένα εστιατόριο με μπόλικο γούστο και στυλ πού ήρθε για να μείνει στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. 

Προσωπικό και ιδιοκτήτες εξυπηρετούν άψογα και με κέφι τον κόσμο και τα τραπέζια είναι ήδη γεμάτα παρά το σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας τους. 

grasshoper.jpg

 

Η κουζίνα είναι μεσογειακή, ελληνική με έντονες ιταλικές επιρροές που συνοδεύεται από μία πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών αλλά και ευφάνταστων κοκτέιλ. Urban διακόσμηση που παντρεύεται πολύ όμορφα με την κυρίαρχη παρουσία πράσινου που σε χαλαρώνει και δημιουργεί το κατάλληλο χώρο ανάμεσα στα τραπέζια.

Ciel Fine Dining

Ο πολυτάλαντος και κινητικός σεφ Έκτορας Μποτρίνι αγαπά τη Θεσσαλονίκη και την επιλέγει -ξανά- για ένα από τα εστιατόριά του. Αυτή τη φορά διαλέγει θέα θάλασσα και τον κόλπο του Θερμαϊκού για να στεγάσει το γαστρονομικό του παιδί (το πρώτο ήταν στο Τελλόγλειο). Η απέριττη πολυτέλεια συναντά την υψηλή αισθητική με έμφαση στις Μεσογειακές γεύσεις και την υπογραφή του βραβευμένου σεφ.

ciel-1.jpg

 

Απλές πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας, φρέσκα υλικά, συνδυάζονται μοναδικά μεταξύ τους δημιουργώντας μια κουζίνα εμπνευσμένη από την Ιταλία αλλά και την γευστική κουλτούρα του τόπου μας. Επηρεασμένος από τα ταξίδια του αλλά και από αγαπημένες κουζίνες δημιουργεί πιάτα με "αέρα" Τοσκάνης και Βασκονίας τα οποία δένουν αρμονικά με παραδοσιακές, Ελληνικές γεύσεις και δημιουργούν ένα πολύμορφο μενού με μια μοναδική αίσθηση ισορροπίας. 

Christofer

Σε ένα από τα πιο ωραία σημεία της πόλης, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης το εστιατόριο «Christofer» είναι μία όαση δροσιά και ωραίων γεύσεων! Μία αυλή στολισμένη με φοίνικες που σε προσκαλεί να την απολαύσεις και ένας ιδιαίτερα κομψός και προσεγμένος εσωτερικός χώρος με χαρακτηριστικές «ψαρολεπτομέρειες» αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να γευτούμε το μπακαλιάρο και τα μύδια Christofer, τη συναγρίδα, τις γαρίδες στη σχάρα και πολλά άλλα λαχταριστά πιάτα συνοδεία ενός τραγανού λευκού κρασιού και καλή παρέας.

cristofer.jpg

 

Μία εξαιρετική επιλογή λίγα λεπτά από το κέντρο που σε «ταξιδεύει» στην παραλία ενός γραφικού ψαροχωριού και σου υπόσχεται την καλύτερη σχέση τιμής ποιότητας σε φρέσκο ψάρι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα περισσέψει ούτε ψαροκόκαλο για τις αγαπημένες μας γάτες. 

Καρνάγιο 

Ένα γνωστό "μυστικό" ανάμεσα στους απανταχού ψαροφαγάδες της πόλης είναι το Καρνάγιο. Κρυμμένο από το δρόμο στο ναυπηγείο στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής ανάμεσα σε σκαριά πλοίων στο χρώμα του μπρούτζου και με θέα θάλασσα βρίσκεται μία καντίνα/ψαροταβέρνα που σερβίρει θαλασσινά πιάτα πάνω στην αρμύρα της θάλασσας. Μεζέδες και πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα συνοδεύουν ούζα και τσίπουρα πάνω σε χαλίκι, ενώ οι τιμές παραμένουν εστιατορίου. Ελληνική μουσική, χαλαρή ατμόσφαιρα και ατέλειωτοι καλοφτιαγμένοι ψαρομεζέδες.

karnagio.jpg

 

Ένα πραγματικό ουζερί με καθαρές γεύσεις και χωρίς περιττά πρόσθετα. Νόστιμα πιάτα, χταποδάκι λιαστό, καλαμαράκι σουβλάκι, πατατοσαλάτα με πέστροφα κλπ. Ο χώρος σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή που παραπέμπει στις δεκαετίες του 60'-70' συνοδεία Ελληνικής μουσική. Το προσωπικό είναι πολύ φιλικό και εξυπηρετικό.. 

Και για το τέλος φυλάμε πάντα ένα μέρος έκπληξη!

Οινοποιείο Γεροβασιλείου

Στην Επανομή, το αγαπημένο οινοποιείο της πόλης έχει διαμορφώσει ένα υπέροχο ξύλινο ντεκ ανάμεσα στους αμπελώνες του όπου λαμβάνουν χώρα οι γευσιγνωσίες του κτήματος με την ολοκλήρωση της ξενάγησης. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει άψογους συνδυασμούς των ετικετών του οινοποιείου με υπέροχα εκτελεσμένα πιάτα καθαρά ελληνικής έμπνευσης και ένα μοντέρνο τουίστ. Λίγες και επιλεγμένες επιλογές που θα σας ανταμείψουν για την επιλογή σας ενώ η θαλασσινή αύρα, η θέα των αμπελώνων της Μαλαγουζιάς που δίνουν τη θέση τους στο γαλάζιο του Θερμαϊκού και στον περήφανο Όλυμπο απέναντι, είναι βέβαιο ότι θα σας ανταμείψουν.

gerovasileiou.jpg

 

Μην παραλείψετε να κάνετε τη ξενάγηση στο κτήμα και να μάθετε κάποια από τα μυστικά του πετυχημένου οινοποιείου, να ανακαλύψετε τα έργα τέχνης -που αυξάνονται συνεχώς- ανάμεσα στις αμπελοσείρες και να περιηγηθείτε στη μοναδική ελληνική συλλογή ανοιχτηριών στην Ελλάδα (και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο).

Δοκιμάσετε την νέα ροζέ ετικέτα του κτήματος από ξινόμαυρο που συνδυάζεται ιδανικά με κριθαρώτο θαλασσινών.

Το ωράριο του εστιατορίου ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας του οινοποιείου, καλό είναι να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά για να κάνετε κράτηση.

Ελπίζουμε να απολαύσατε τη γαστρονομική μας βόλτα όσο και εμείς. Περιμένουμε με αγωνία τα νέα και τις εντυπώσεις από ότι δοκιμάσατε και σας άρεσε καθώς και τις προτάσεις σας για τον Αύγουστο!

Καλά γαστρονομικά ταξίδια!

Με την υπογραφή του TyposThes 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί