Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Νέος γευστικός παράδεισος στην Έπαυλη Μαρόκκου!

epavli-marokkou-salumeria

Στην Salumeria, στον 1ο όροφο της Έπαυλης

* Της Λεμονιάς Βασβάνη

Ένας νέος γευστικός παράδεισος λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες στα ανατολικά της πόλης μας. Στον 1ο όροφο του πολυχώρου εστίασης και πολιτισμού «Έπαυλη Μαρόκκου» (Βασ.Όλγας 133 με Π. Συνδίκα) εγκαινιάστηκε η salumeria.

«Είναι ένας χώρος με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά. Φτιάξαμε ένα νέο κομμάτι, πιο ζεστό και παρεϊστικο. Το σκεπτικό ήταν να δημιουργήσουμε κάτι αντίστοιχο με αυτό που υπάρχει στο εξωτερικό: παρέες που μοιράζονται φαγητό στη μέση, απολαμβάνοντας εκλεκτά κρασιά και κοκτέιλ. Ουσιαστικά είναι το κομμάτι που ολοκληρώνει το concept της Έπαυλης Μαρόκκου που εξ αρχής είχαμε στο μυαλό μας», δήλωσε στο TyposThes ο Περικλής Καλφούντζος.

Οι θαμώνες, αλλά και πολλοί νέοι πελάτες, έχουν ήδη γευτεί τα τυριά και τα αλλαντικά που οι ιδιοκτήτες έχουν προμηθευτεί από επιλεγμένους παραγωγούς της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού. Ισπανικό Jamon, Ιταλικό prosciutto, παστουρμάς μοσχαρίσιος, αλλά και σαλάμι Λευκάδος, μαστέλο Χίου, Πυκτόγαλα Χανιών, βουβαλίσια μοτσαρέλα και Camembert Νορμανδίας είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις στο μενού.

Τα κρασιά προέρχονται από την ενημερωμένη κάβα του καταστήματος. Και φυσικά υπάρχουν και τα signature cocktails.

«Οι εντυπώσεις είναι ήδη θερμές από τους πελάτες μας. Μάλιστα μερικοί ζητούν να αγοράσουν τα αλλαντικά και τα τυριά που δοκίμασαν στην salumeria μας και για το σπίτι τους», σχολίασε ο κ. Καλφούντζος.

epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria

 

epavli-marokkou-salumeria

1000 ποτήρια τραβούν το βλέμμα ψηλά!

Αυτό πάντως που τραβάει το μάτι όλων, πέρα φυσικά από τα ποτά και τα φαγητά, είναι και ο μεγαλοπρεπής πολυέλαιος που δεσπόζει στον χώρο, και είναι στολισμένος με 1000 ποτήρια!

«Δεν ξεφεύγει από την προσοχή τους!» πρόσθεσε ο κ. Καλφούντζος.

Σημειώστε πως ο χώρος λειτουργεί από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, και διατίθεται και για εορταστικές εκδηλώσεις πχ γενέθλια, κοπές βασιλόπιτας, εταιρικά events κα.

Εξάλλου όλη η Έπαυλη Μαρόκκου έχει πλέον μπει σε κλίμα γιορτινό. Για τα Χριστούγεννα και για την Πρωτοχρονιά έχει ετοιμάσει εορταστικό μενού το οποίο θα αναρτηθεί στη σελίδα της επιχείρησης στο fb. Επίσης η Έπαυλη Μαρόκκου συμμετέχει στην δράση του Thessaloniki Food Festival , «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω με 10 ευρώ».

epavli-marokkou-salumeria

 

epavli-marokkou-salumeria

Για την ιστορία…

Η έπαυλη χτίστηκε από τον αυστριακό υπήκοο Ιωάννη Μαρόκκο γύρω στο 1906. Το 1919 πωλήθηκε στην οικογένεια Μπρουλά. Το1951 πέρασε στα χέρια του Δημοσίου και το 1971 ανακηρύχθηκε διατηρητέο μνημεία. Το1986 άνοιξε ως μπαρ με το όνομα «Πανσέληνος» και το 1995 η 4η Εφορεία Διατηρητέων Μνημείων αποφασίζει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως καφέ μπαρ. Από το 2008 έως το 2017 στέγασε Υπηρεσία της Τροχαίας.

Το 2018 το αρχιτεκτονικό γραφείο CAN studio ανέλαβε την ανακαίνιση του κτιρίου, για τη δημιουργία του πολυχώρου εστίασης και πολιτισμού “Έπαυλη Μαρόκκου”.

epavli-marokkou-salumeria

INFO

epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
epavli-marokkou-salumeria
ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ