Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαγική βραδιά βραβείων στο Makedonia Palace - Τα 6 ξεχωριστά πιάτα (ΦΩΤΟ)

Ο πολυβραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου ήταν και ο επικεφαλής του γευστικού κεφαλαίου της βραδιάς

Η πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου για τρίτη χρονιά τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων ελληνικής κουζίνας στη χώρα, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας «Αθηνόραμα» 2020 σε μια εντυπωσιακή τελετή απονομής στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace», σε μια βραδιά όπου το χειροκρότημα, το χιούμορ και η υψηλή ποιότητα της εθνικής γαστρονομίας εκμηδένισαν νοερά τις υποχρεωτικές αποστάσεις και έδωσαν το σύνθημα για την επανεκκίνηση της εστίασης.

"Η μπριγάδα του Σωτήρη Ευαγγέλου, όπως και όλο το προσωπικό του «Makedonia Palace» επένδυσαν το σύνολο της ενέργειάς τους στην επιτυχία της βραδιάς, σε μια τελετή απονομής διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο όπως είναι φυσικό περιόρισε τον αριθμό των προσκεκλημένων ενώ τα μέτρα προστασίας ήταν δρακόντεια σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Το «Makedonia Palace» απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το κύρος, την ποιότητα των ανθρώπων του και το αποτελεσματικό management όλων ανεξαιρέτως των ομάδων εργασίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ξενοδοχείου.

Ο πολυβραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου ήταν και ο επικεφαλής του γευστικού κεφαλαίου της βραδιάς με θέμα τη νέα εξελιγμένη ελληνική κουζίνα, δημιούργησε έξι πιάτα υψηλής αισθητικής και γαστρονομικής αξίας, που ταξίδεψαν τους 120 προσκεκλημένους σε γεύσεις και αρώματα αμιγώς ελληνικά, μ’ ένα ιδιαίτερα καλλιτεχνικό στιλ και πρωτότυπες μείξεις υλικών (Δείτε τα πιάτα παρακάτω)

Σημειώνεται ότι το Salonica Restaurant του Makedonia Palace, απέσπασε βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με βαθμολογία 15/20, υψηλότερη ανάμεσα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης!

Στο ballroom του «Makedonia Palace» συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ηγεσίας της πόλης και της χώρας, αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, του αθλητισμού, του επιχειρείν και της δημιουργίας.

Την απονομή παρουσίασε ο Κρατερός Κατσούλης όπου με τον δικό του απολαυστικό τρόπο έδωσε το μήνυμα πως το χιούμορ είναι βασικό υλικό για επανεκκίνηση, ελπίδα και δύναμη!

271264.jpg

 Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, Executive Chef, η Maria Goncharova, CEO του Makedonia Palace και ο Άλκης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου

271239.jpg

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

271266.jpg

Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef του «Makedonia Palace», Μυρτώ Απαλοπούλου, Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων Αθηνόραμα, Κρατερός Κατσούλης, master of ceremony, Νίκος Χαραλαμπίδης, F&B Manager του «Makedonia Palace

271241.jpg

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η συνιδιοκτήτρια του αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημητρης Ηλιόπουλος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το μενού έξι πιάτων που ετοίμασε ο Σωτήρης

mpriam_sfoyggari_kai_krema_fetas.jpg

Μπριάμ με σφουγγάρι και κρέμα φέτα

kalamarosoypa_melani_koykoynari_stafides.jpg

Kαλαμαρόσουπα με μελάνι, κουκουνάρι και σταφίδες

rabiolia_manoyri_krokos_aygoy_manitaria_portsini_grebenon_kalokairini_troyfa.jpg

Ραβιόλια με μανούρι, κρόκο αβγού, μανιτάρια πορτσίνι Γρεβενών και καλοκαιρινή τρούφα

tsipoyra_frikase_ahinos_aygotaraho.jpg

Τσιπούρα φρικασέ με αχινό και αβγοτάραχο

layraki_hoynikiar_mpegenti_yfes_melitzanas.jpg

Λαβράκι χουνκιάρ μπεγεντί με υφές μελιτζάνας

rodakino_meli_thymari_pagoto_eleaiolado.jpg

Ροδάκινο, με μέλι, θυμάρι και παγωτό ελαιόλαδο.

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ