Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται νέο εστιατόριο με ανοιχτές φωτιές και κορυφαίους μεζέδες στη Θεσσαλονίκη

Ο κορυφαίος σεφ, Γιάννης Κιόρογλου, ετοιμάζει δύο νέα εγχειρήματα – Το ένα στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο στην Αθήνα

Δύο νέα project ετοιμάζει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ο διάσημος σεφ, Γιάννης Κιόρογλου, ο οποίος έχει ήδη διακριθεί με την πορεία του στο εξωτερικό, ενώ και στην Ελλάδα έχει περάσει από σημαντικά εστιατόρια όπως το Etrusco και η Hytra. 

Ο Γιάννης Κιόρογλου το 2013 ανέλαβε το κοσμοπολίτικο La Guerite στις Κάννες απογειώνοντας το, με αποτέλεσμα πλέον να είναι executive chef του ομίλου που τρέχει αρκετά εστιατόρια, ενώ ταυτόχρονα υπογράφει το μενού του διάσημου La Petit Maison, επίσης στις Κάννες. Όπως αναφέρει το FNL Guide, στην Ελλάδα τελευταία φορά δοκιμάσαμε πιάτα του το περασμένο καλοκαίρι στο ξενοδοχείο Cosme στη Πάρο και πριν από αυτό θυμάμαι ότι ένα φεγγάρι είχε την επιμέλεια και του εστιατορίου Salvia, στο Aristi Mountain Resort.

Αυτό το χειμώνα, όμως, θα κάνει δυναμική είσοδο στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, με εστιατόρια που φέρουν την υπογραφή του. Ειδικότερα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, σύντομα αναμένεται να ανοίξει πύλες το εστιατόριο «Onora» που στοχεύει να γίνει πόλος έλξης για τους Θεσσαλονικείς. Το «Onora» θα βρίσκεται στο Πανόραμα και θα χαρακτηρίζεται από τις ανοιχτές φωτιές όπου θα ο Κιόρογλου θα ψήνει στα κάρβουνα κορυφαίους μεζέδες από τοπικά προϊόντα. Το εστιατόριο φιλοδοξεί να είναι ένα αναβαθμισμένο μεζεδοπωλείο που θα ξεχωρίζει λόγο της σχέσης τιμής – ποιότητας.

Στη συνέχεια, θα ανοίξει πύλες το δεύτερο εστιατόριο με την υπογραφή του, το «Ζανό», στην συμβολή των οδών Αναγνωστοπούλου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, στον τρίτο όροφο όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε το Room. Το λευκοντυμένο σκηνικό που θα παίζει σε μίνιμαλ τόνους έχει αναλάβει να σκηνογραφήσει ο Αντώνης Καλογρίδης, ενώ στη κάρτα θα παίζουν από ελληνικά μαγειρευτά μέχρι ορισμένα από τις πιο signature δημιουργίες του Κιόρογλου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ