Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ennea: Άνοιξε η νέα 5άστερη ταράτσα – μπαρ με πισίνα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ενώ το ολοκαίνουριο μενού του Botargo Restaurant υπόσχεται νέες γαστρονομικές εμπειρίες

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Ένας νέος καλοκαιρινός προορισμός διασκέδασης άνοιξε τις «πύλες» του στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το  rooftop bar «Ennea» του ξενοδοχείου MonΑsty,  στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, που από χθες υποδέχεται επισκέπτες και Θεσσαλονικείς σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής με boho chic διάθεση, με θέα 360 μοιρών από τα Κάστρα μέχρι το Θερμαϊκό Κόλπο και φυσικά με δροσιστικά και ευφάνταστα κοκτέιλ. Παράλληλα γαστρονομική εμπειρία αποτελεί το ολοκαίνουριο μενού του εστιατορίου Βotargo που λειτουργεί στο ισόγειο του ξενοδοχείου.

ennea_rooftop_bar_3.jpg

Το πεντάστερο ξενοδοχείο MonΑsty, το όνομα του οποίου αποτελεί ένα λογοπαίγνιο με την λέξη «μοναστήρι»  και «άστυ», ξεκίνησε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2022 υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality και είναι το πρώτο ξενοδοχείο με διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της πόλης, ενταγμένο στο ξενοδοχειακό brand Autograph Collection  της  Marriott International.

Διαθέτει 100 δωμάτια και σουίτες, εκ των οποίων 5 με εξωτερικό jacuzzi, και καλωσορίζει τους επισκέπτες του με αέρα εκλεπτυσμένης φιλοξενίας, εμπνευσμένη από τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης.

ennea-rooftop-bar-monasty_5.jpg

Στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου, το νέο «Ennea» rooftop  bar ήρθε να ολοκληρώσει τη φιλοσοφία που διαπνέει ολόκληρο το ξενοδοχείο. Εξάλλου ο αριθμός εννέα συμβολίζει την ολοκλήρωση και την πληρότητα. Στην καρδιά του αστικού τοπίου, ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει ένα από τα 9 signature κοκτέιλς του Ennea.

ennea-rooftop-bar-monasty_3.jpg

Με έμπνευση από τη χρωματική παλέτα του ξενοδοχείου και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που το έχουν ξεχωρίσει και το συνδέουν με τη Βυζαντινή κληρονομιά της πόλης, το concept των signature cocktails βασίζεται στους 9 “καρπούς” του Αγίου Πνεύματος: την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, τη μακροθυμία, την καλοσύνη, την αγαθότητα, την πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια.

Ένας minimal χώρος, στον οποίο οι καμπύλες γραμμές από τις αψίδες της πόλης, συνδυάζονται με γραμμικά στοιχεία, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

ennea_rooftop_bar_2.jpg

Ο χώρος, που διαθέτει και μικρή πισίνα για χρήση μόνο από πελάτες του ξενοδοχείου προς το παρόν, λειτουργεί ως all-day καφε-μπαρ, προσφέροντας και σνακς.

ennea-rooftop-bar-monasty_12.jpg

Τα βράδια, από τις 18:00 και μέχρι τη 1:00 θα διοργανώνονται live events  και Dj sets. Το Opening party του «Ennea» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, μετά τις 19:00, με DJs τον Linos & Paul. Στις 21 Ιουνίου, που είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ετοιμαστείτε και για το μεγαλύτερο event του καλοκαιριού, το Summer Solstice με guest DJ τον Vassili TsiliChristos. Την διαχείριση του bar έχει αναλάβει η έμπειρη ομάδα του Apallou Group.

Ennea Rooftop Bar Event Calendar:

2/6 – Mitrentzis

3/6 – Mitrentzis

4/6 – Paul

5/6 - Michailidis 

6/6 – Mitrentzis

7/6 – Beats & Bongos: Linos & Lazarus P. with live percussions

8/6 – Ennea Rooftop Bar Opening Party with Paul & Linos

9/6 – Johnny S

10/6 - Michailidis

11/6 – Paul

ennea-rooftop-bar-monasty_13.jpg

Ανανεωμένο το μενού του Botargo

Παράλληλα, εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες επιφυλάσσει στον επισκέπτη και το εστιατόριο Botargo (το όνομα σημαίνει αυγοτάραχο). Με έμφαση στην ποιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, που προέρχονται από προσεγμένους συνεργάτες και παραγωγούς, το μενού ανανεώθηκε για την καλοκαιρινή σεζόν.

Το μενού με νέα πιάτα, έμπνευσης του chef Γιώργου Στυλιανουδάκη και με την επιμέλεια του executive chef Κωνσταντίνου Μποβιάτση στηρίζεται στην ελληνική κουζίνα, χωρίς υπερβολές, με το στίγμα να δίνεται σε επίπεδο τεχνικών.

botargo-menu-monasty_6.jpg

Μεσογειακές γεύσεις που μυρίζουν καλοκαίρι όπως η μελιτζάνα ψητή με ντομάτα, άγριο σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, γαλομυζήθρα και σουσάμι, η ελληνική βουβαλίσια μπουράτα με βερίκοκα σχάρας, baby gem, φιστίκι Αιγίνης, φύλλα βασιλικού και αλμύρα, ο Αγιορείτικος Μπακαλιάρος με ζωμό κρεμμυδιού, τραγανή αγκινάρα, κολοκύθι, ελαιόλαδο μυρωδικών, αλλά και εκλεπτυσμένες κοπές όπως το Pork Iberico Secreto αναβαθμίζουν τη γαστρονομική εμπειρία.

botargo-menu-monasty_4.jpg

Υπάρχει επιλογή από λίστα τοπικών κρασιών, ενώ τα γλυκά έχουν την υπογραφή του Exereton αποκλειστικά για το Botargo. Μάλιστα υπάρχουν επιλογές για sugar-free και vegan γλυκά.

botargo-menu-monasty_9.jpg

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη γκαλερί παρακάτω  

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά