Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ
Πρόσκληση στους πολίτες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να επισκεφθούν επιλεγμένα εστιατόρια και να γευτούν ένα μοναδικό «Gastronomy EXPerience», «απευθύνει» η Food & Drinks by Detrop, η νέα έκθεση τροφίμων και ποτών που πέρα από τα όρια της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιηθεί από 1-3 Νοεμβρίου 2024, «βγαίνει» και στην πόλη με συγκεκριμένες… γευστικές δράσεις.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project, το «Gastronomy EXPerience – Taste the stories», με στόχο να συνδέσει διακεκριμένους παραγωγούς και μεταποιητές εκλεκτών αγροτικών προϊόντων της ελληνικής γης με κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Οι σεφ των επιλεγμένων εστιατορίων, θα αξιοποιήσουν τις εκλεκτές πρώτες ύλες των συμμετεχόντων εκθετών στη φετινή διοργάνωση της Έκθεσης, δημιουργώντας πρωτότυπες συνταγές και ευφάνταστα πιάτα, τα οποία θα συμπεριληφθούν και θα διατίθενται σε ειδικά μενού για συγκεκριμένες ημέρες.
Στη νέα δράση στην οποία συμμετέχουν έξι εστιατόρια της πόλης αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την Food & Drinks by Detrop η κα Παρθένα Παστραφίδου από τη Gruppo FL, σημειώνοντας πως την αγκάλιασαν με θέρμη τόσο οι παραγωγοί όσο και τα εστιατόρια.
Ειδικότερα συμμετέχουν οι:
-Executive Chef Απόστολος Αλτάνης, Εστιατόρια Alfredo΄s Grand Dining / Kipos Regency Casino Thessaloniki / Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki
-Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου, Εστιατόριο «Salonica» του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς
-Chef Δημήτρης Αγόρατζης, Εστιατόριο Γλυκάνισος
-Chef Δημήτρης Κοτσιβός, Εστιατόριο Marea
-Chef Παρασκευάς Χαντζιάρας, Εστιατόριο Iberico
-Chef Βασίλης Μπούσι, Εστιατόριο Πρίγκιπας
Σε μια πόλη χαρακτηρισμένη από την UNESCO ως γαστρονομικός προορισμός αυτή η πρωτοβουλία «διασύνδεσης» της παραγωγής-μεταποίησης με την παροχή υπηρεσιών εστίασης, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη, ενώ παράλληλα, να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να αναδείξει την υγιεινή διατροφή.
Παράλληλα, η έκθεση Food & Drinks by Detrop ενθαρρύνει μπαρ της πόλης να δημιουργήσουν μοναδικά signature cocktails εμπνευσμένα από την έκθεση, με κεντρικό στοιχείο το cold brew.