Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τα 6 γνωστά εστιατόρια που «βάζουν» ειδικά μενού – Ποιο το concept

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στο πλαίσιο του νέου project “Gastronomy EXPerience – Taste the stories” κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης αναδεικνύουν προϊόντα των εκθετών της Food & Drinks by Detrop

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Πρόσκληση στους πολίτες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να επισκεφθούν επιλεγμένα εστιατόρια και να γευτούν ένα μοναδικό «Gastronomy EXPerience», «απευθύνει» η Food & Drinks by Detrop, η νέα έκθεση τροφίμων και ποτών που πέρα από τα όρια της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιηθεί από 1-3 Νοεμβρίου 2024, «βγαίνει» και στην πόλη με συγκεκριμένες… γευστικές δράσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project, το «Gastronomy EXPerience – Taste the stories», με στόχο να συνδέσει διακεκριμένους παραγωγούς και μεταποιητές εκλεκτών αγροτικών προϊόντων της  ελληνικής γης με κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Οι σεφ των επιλεγμένων εστιατορίων, θα αξιοποιήσουν τις εκλεκτές πρώτες ύλες των συμμετεχόντων εκθετών στη φετινή διοργάνωση της Έκθεσης, δημιουργώντας πρωτότυπες συνταγές και ευφάνταστα πιάτα, τα οποία θα συμπεριληφθούν και θα διατίθενται σε ειδικά μενού για συγκεκριμένες ημέρες.

Στη νέα δράση στην οποία συμμετέχουν έξι εστιατόρια της πόλης αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την Food & Drinks by Detrop η κα Παρθένα Παστραφίδου από τη Gruppo FL, σημειώνοντας πως την αγκάλιασαν με θέρμη τόσο οι παραγωγοί όσο και τα εστιατόρια.

Ειδικότερα συμμετέχουν οι:

-Executive Chef Απόστολος Αλτάνης, Εστιατόρια Alfredo΄s Grand Dining / Kipos Regency Casino Thessaloniki / Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki

altanis.jpg
altanis.png

-Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου, Εστιατόριο «Salonica» του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς

sotiris-evangelou-6-1-1-781x1024.jpg
evaggelou.png

-Chef Δημήτρης Αγόρατζης, Εστιατόριο Γλυκάνισος

chef-glykanisos-1-1-781x1024.jpg
agoratzis.png

-Chef Δημήτρης Κοτσιβός, Εστιατόριο Marea

chef-marea-1-1-781x1024.jpg
kotsivos.png

-Chef Παρασκευάς Χαντζιάρας, Εστιατόριο Iberico 

chef-iberico-1-1-781x1024.jpg
hantziaras.png

-Chef Βασίλης Μπούσι, Εστιατόριο Πρίγκιπας

mpoysi.jpg
mpousi.png

Σε μια πόλη χαρακτηρισμένη από την UNESCO ως γαστρονομικός προορισμός αυτή η πρωτοβουλία «διασύνδεσης» της παραγωγής-μεταποίησης με την παροχή υπηρεσιών εστίασης, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη, ενώ παράλληλα, να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να αναδείξει την υγιεινή διατροφή.

Παράλληλα, η έκθεση Food & Drinks by Detrop ενθαρρύνει μπαρ της πόλης να δημιουργήσουν μοναδικά signature cocktails εμπνευσμένα από την έκθεση, με κεντρικό στοιχείο το cold brew.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Η παρουσία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων, σε ένα κατάμεστο στάδιο, λίγο πριν από...
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ σε όλους τους αγώνες της Σάκκαρη και την υποστήριζε από τα court side του γηπέδου
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»