Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο «Λύκος» στη Θέρμη που απογείωσε το κρέας - Το νέο μαγαζί που πρέπει να πας

Ο «Lykos» μας περιμένει με σούβλες και έναν ξεχωριστό τρόπο ψησίματος

Ένα new entry στην εστίαση της Θεσσαλονίκης έχει γίνει αφορμή για να αγαπήσουμε ξανά τις χασαποταβέρνες.

Ο Lykos στη Θέρμη αποτελεί τόπο έλξης για όσους λατρεύουν το καλό κρέας. Οι επιλογές στον κατάλογο θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Εδώ θα βρείτε από σούβλες, κοντοσούβλι, χοιρινό και κοτόπουλο, κοκορέτσια, μέχρι παιδάκια πρόβεια και αρνίσια, πρόβειο κεμπάπ, μπιφτέκια, σουτζουκάκια και φυσικά μπριζόλες.

Στο μενού ξεχωρίζει η Bistecca Fiorentina από μοσχάρι ράτσας Chianina, που έρχεται κατευθείαν από το Piemonte της Ιταλίας ενώ τις καρδιές μεγάλων και μικρών έχει κλέψει το γευστικότατο μπιφτέκι και τους μερακλήδες έχει μαγέψει το κοκορέτσι.

 

lykos2.jpg

Στα ορεκτικά επιλέξτε λιχουδιές όπως μοσχαρίσια γλώσσα με λεμονάτη αγιολί, καπνιστή μελιτζάνα γεμιστή με φέτα και με γλυκό μπούκοβο, πατάτα χωριάτικη με φλοίδα, λουκουμάδες γραβιέρας Νάξου και σαρμαδάκια με σάλτσα αριάνι κ.ά.. Δροσιστείτε με φρεσκοκομμένες σαλάτες και απολαύστε χειροποίητες πατάτες τηγανητές!

lykos.jpg

Για όσους έχουν αδυναμία στα τυριά πέρα από τα κλασσικά, θα βρείτε  μανούρα Σίφνου, βολάκι Άνδρου, μαστιχωτύρι και κυανό κατσικίσιο.

lykos5.jpg

Συμβουλευτείτε τον κατάλογο κρασιών και θα εντυπωσιαστείτε από την μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές ετικέτες μικρών και μεγάλων παραγωγών, ενώ δεν λείπουν και τα τσίπουρα, οι τσικουδιές και τα ούζα.

Ένα καλό γεύμα τελειώνει πάντα με γλυκό! Στον Lyko τα επιδόρπια ετοιμάζει η pastry chef Εύα Χανδόλια, με πολυετή εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, σε εργαστήρια και κουζίνες σε όλη την Ελλάδα – από τη Χαλκιδική και τα Ιωάννινα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

Είτε επιλέξετε αρωματική πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια που θα σας φέρει στο νου σπιτικές γεύσεις ή την δροσερή και ανάλαφρη Πάβλοβα με σάλτσα φράουλας και παγωτό βανίλια ή το Brownies με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό σοκολάτας, θα μείνετε εντυπωσιασμένοι!

Ψήσιμο των κρεατικών σε parrilla

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τον Lyko να ξεχωρίζει είναι ότι το ψήσιμο των κρεατικών γίνεται σε parrilla. Πρόκειται για μια παραδοσιακή αργεντίνικη ψησταριά που λειτουργεί με κάρβουνο και ρυθμιζόμενη σχάρα.

mpifteki-lykos

«Η parrilla θα λέγαμε πως είναι ένα μπάρμπεκιου σε αργεντίνικο στυλ. Διαθέτει σχάρες σε σχήμα V που ανεβοκατεβαίνουν. Με αυτό τον τρόπο τα λίπη δεν πέφτουν απευθείας στην φωτιά και δεν υπάρχουν αναφλέξεις. Έτσι έχουμε σταθερό ψήσιμο χωρίς φλόγες που καίνε το κρέας. Μόλις ψηθεί έχει την σωστή κρούστα και είναι ζουμερό στο εσωτερικό του», ανέφερε στο TyposThes o Νίκος Καρδαράς που είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.

lykos

Ο ίδιος, που είναι ιδιοκτήτης τα εστιατόρια «Μασσαλία» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, και μαζί με τον κουμπάρο του Ζήση Κίκη, τον Κώστα Παγώνη, που είναι μέτοχος στο Βογατσικού 3 και στο «Σπιτάκι» στην Καλλιθέα, και τον Χαράλαμπο Γαϊτανίδη που είναι μάνατζερ εστιατορίων στην Κύπρο, είχαν σκεφτεί πριν μια πενταετία την ιδέα να φτιάξουν ένα το εστιατόριο που θα είχε ως κεντρικό concept την επιστροφή στην παράδοση, στις απλές γεύσεις και στα καλοψημένα κρεατικά με προσιτές τιμές. Η υλοποίηση έγινε φέτος. Οι πύλες του καταστήματος άνοιξαν στις 2 Ιουνίου 2025.

lykos-kokoretsi

Ήδη οι πρώτοι πελάτες λάτρεψαν τόσο τα πιάτα όσο και τον χώρο. Μια family friendly χασαποταβέρνα με εκλεκτά καλοψημένα κρεατικά και πολλές επιλογές από συνοδευτικά και ορεκτικά.

Μενού με την υπογραφή του Αλέξανδρου Κλουδά

Τα πέντε αστεράκια που έβαλαν στις κριτικές τους δεν ήταν τυχαία.

Ο σεφ Αλέξανδρος Κλουδάς με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στον χώρο της εστίασης και έχοντας εργαστεί σε βραβευμένα εστιατόρια (Garcon Brasserie, Grand Serai, Ακτή Ντοβίλ), υπογράφει ένα μενού που αναδεικνύει τις ελληνικές γεύσεις και τις πρώτες ύλες.

O Λύκος είναι ένα σαρκοφάγο ζώο. Και οι πίνακες που δεσπόζουν στο χώρο του καταστήματος παραπέμπουν στο καλό κρέας. Πορτρέτα με ανθρωπόμορφους λύκους που μοιάζουν με μπάτλερ ή καλλιτέχνες είναι κρεμασμένα στους τοίχους. Καρέκλες και τραπέζια σε σκούρο χρώμα του ξύλου και τοίχοι βαμμένοι στο γκρι. Αλλά και μοναδική θέα στον Χορτιάτη και στο Πανόραμα!

lykos6.jpg

Με «πρωταγωνιστή» τις προσεγμένες πρώτες ύλες ο Lykos μας περιμένει να τον γνωρίσουμε και να απολαύσουμε τις γεύσεις του.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο 6οχλμ Χαριλάου Θέρμης και διαθέτει πάρκινγκ. Μάλιστα από τον Σεπτέμβριο θα διαμορφωθεί χώρος για τα παιδιά στην πίσω αυλή, ενώ στις γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι έτοιμο και το κελάρι. Στόχος είναι να γίνουν και βραδιές γευσιγνωσίας.

Lykos

Instagram: lykos_thermi

Google: Lykos - Χασαποταβέρνα

Διεύθυνση: 6χλμ Χαριλάου Θέρμης

Τηλέφωνο: 2310365002

Λειτουργεί: Καθημερινές 14.00- 23.000

Σαββατοκύριακα 13.00-23.00.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ