Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η 15χρονη Μαρία Τσάκωνα πήρε 3 Χρυσά στο Παγκόσμιο Νέων! (φωτό)

Θρίαμβος για την Μαρία Τσάκωνα στο Παγκόσμιο Νέων κολύμβησης ατόμων με αναπηρία στην Ολλανδία

Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, η Μαρία Τσάκωνα μας γέμισε με χαρά ανεβαίνοντας στο ψηλότερο βάθρο στο παγκόσμιο νέων κολύμβησης ατόμων αναπηρία.

Το παγκόσμιο νέων WORLD JUNIORS GAMES πραγματοποιήθηκε στο Stadskanaal της Ολλανδίας - 2-8 Ιουλίου 2015 – και η Μαρία Τσάκωνα στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια έξι φορές! Χρυσό μετάλλιο στα 50 με ελεύθερο, χρυσό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο, χρυσό μετάλλιο στα 100μ ύπτιο, αργυρό μετάλλιο στα 400μ ελεύθερο, αργυρό μετάλλιο στα 200μ μικτή ατομική και χάλκινο μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα.

Η παγκόσμια Ομοσπονδία I.W.A.S βλέποντας την ψυχή, τη δύναμη και την αγωνιστικότητα της Μαρίας την βράβευσε ως την καλύτερη και την πιο πολλά υποσχόμενη για διεθνείς διακρίσεις αθλήτρια της διοργάνωσης, με υποτροφία και ανοιχτή πρόσκληση για το επόμενο παγκόσμιο. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ομοσπονδίας που βραβεύεται ο ίδιος αθλητής-τρια δεύτερη φορα(2010,2015).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην δύσκολη αυτή χρονιά η Μαρία με την βοήθεια και συμπαράσταση των Ομοσπονδιακών προπονητών της Ιωάννη Μαχίλη και Ιωάννη Καλαϊτζογλίδη αν και 15 μόλις χρονών κατέρριψε έξι πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών και κατέκτησε τρεις πανελλήνιες νίκες. Δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται και o παγκόσμιος τριαθλητής μας  Γαρέφης Χρήστος. Μαράκι μας έκανες περήφανους για άλλη μια φορά. Η ευχή για καλές επιτυχίες είναι λίγη για σένα!  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ