Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βόμβα Γκρουέφσκι: «Ανοιχτή σε αλλαγή ονόματος η ΠΓΔΜ»!

Τι είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε δηλώσεις του στον Guardian - Στην Αθήνα την Πέμπτη ο υπ. Εξωτερικών των Σκοπίων

Σε μια δήλωση - βόμβα που μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα με τα Σκόπια, προχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος είπε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος!

Μιλώντας στον Guardian, ο Νίκολα Γκρουέφσκι εξήγησε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για την οποία στη συνέχεια θα κληθούν να αποφασίσουν οι πολίτες με δημοψήφισμα. «Πρέπει να ξαναρχίσουμε τον διάλογο το συντομότερο δυνατόν και να βρούμε μία λύση. Και όταν βρούμε την λύση, θα πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες και να τους ρωτήσουμε αν είναι σωστη ή όχι».

Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς θα έχει στην Αθήνα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ποπόσκι. Ο κ. Ποπόσκι έρχεται στην Αθήνα μετά την επίσκεψη στα Σκόπια του κ. Κοτζιά τον περασμένο Ιούνιο. Τότε είχαν αποφασιστεί 11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τη συνεργασία σε τομείς, όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, η ενέργεια, η ασφάλεια και η παιδεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκάφος της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε τη διαδρομή συνοριακής περιπολίας στο Δέλτα του Έβρου
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»