Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαμός στη Wall Street: Έκλεισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης!

Εδώ και μιάμιση ώρα έχει κλείσει η Wall Street και ουδείς γνωρίζει γιατί...

Σε ελεύθερη πτώση τα κινεζικά χρηματιστήρια…

Ξαφνικά… σταμάτησε η διαπραγμάτευση όλων των μετοχών τo χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί δυσλειτουργία σε υπολογιστή, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι υφιστάμενες εντολές. Την ώρα που σταμάτησε ο Dow Jones σημείωνε πτώση περίπου 1%.

«Αντιμετωπίζουμε προσωρινά ένα τεχνικό πρόβλημα και εργαζόμαστε εντατικά για το επιλύσουμε το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε η Marissa Arnold, εκπρόσωπος του NYSE. To χρηματιστήριο διευκρίνισε πως πρόκειται για εσωτερικό πρόβλημα και όχι παρέμβαση χάκερ.

Οι μετοχές σταμάτησαν να διαπραγματεύονται γύρω στις 18:30, ώρα Ελλάδος. Συνέχισαν να «αλλάζουν χέρια» σε άλλες πλατφόρμες όπως το χρηματιστήριο του Nasdaq και το χρηματιστήριο Bats. Η διακοπή ήρθε εν μέσω ενός μεγάλου selloff στις μετοχές που πυροδότησε η ραγδαία πτώση των κινεζικών αγορών αλλά και το επικίνδυνο φλερτ της Ελλάδας με την έξοδο από το ευρώ.

«Χαμός» και πτώση στα χρηματιστήρια της Ασίας

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών βυθίστηκαν οι κινεζικές μετοχές την Τετάρτη, συνεχίζοντας το πτωτικό ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, παρά τις προσπάθειες των αρχών του Πεκίνου να συγκρατήσουν τις χειρότερες μηνιαίες απώλειες σε διάστημα μεγαλύτερο της 20ετίας.

Ο δείκτης CSI300 υποχώρησε κατά 6,8% στις 3.663,04 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite έχασε 5,9% φτάνοντας στις 3.507,19 μονάδες.

Από το κλείσιμο της Δευτέρας, περισσότερες από 200 επιχειρήσεις ανέστειλαν τη διαπραγμάτευση των μετοχών τους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εντολών αναστολής διαπραγμάτευσης στις 745 -ή το 26% των εισηγμένων εταιρειών στα κινεζικά χρηματιστήρια (Σαγκάης και Σενζέν)- «παγώνοντας» μετοχές συνολικής αξίας 1,4 τρισ. δολαρίων, ποσό που αντιπροσωπεύει το 21% της συνολικής κεφαλαιοποίησης των κινεζικών αγορών, όπως προκύπτει από υπολογισμούς του Bloomberg.

To «κύμα» ρευστοποιήσεων που άρχισε στις 12 Ιουνίου έχει εξανεμίσει σχεδόν 3 τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των κινεζικών μετοχών, που καταγράφουν τις χειρότερες απώλειες από το 1992.

«Δεν έχω δει ποτέ τέτοια βουτιά. Νομίζω ότι κανένας δεν την έχει δει. Η ρευστότητα εξαντλήθηκε τελείως» δήλωσε στο Reuters ο Ντου Τσανγκτσούν, αναλυτής στην Northeast Securities. «Αρχικά, πολλοί ήθελαν να κρατήσουν τα blue chips. Αλλά καθώς έχει ανασταλεί η διαπραγμάτευση για τόσες πολλές μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η έκθεση στο ρίσκο είναι η πώληση των blue chips», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρα της Ευρώπης: Εντυπωσιακή φωταγώγηση της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου (ΦΩΤΟ + VIDEO)
«Αξιοποίησε την Ψήφο σου – 9 Ιουνίου», ήταν το μήνυμα που εμφανίστηκε στις οθόνες της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το βράδυ της 8ης προς 9η Μαίου
Ημέρα της Ευρώπης: Εντυπωσιακή φωταγώγηση της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου (ΦΩΤΟ + VIDEO)
Γάμος Στέφανου Κασσελάκη - Τάιλερ Μακμπέθ: «Θα είναι ένα γλέντι με δρώμενα»
Η κράτηση για το γλέντι έχει γίνει από την Αμερική για 130 άτομα - Το προσκλητήριο έχουν λάβει λίγοι και εκλεκτοί καλεσμένοι
Γάμος Στέφανου Κασσελάκη - Τάιλερ Μακμπέθ: «Θα είναι ένα γλέντι με δρώμενα»