Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς φέρνει η συμφωνία με τους δανειστές

Τι αλλάζει στο καθεστώς των εκπτώσεων, τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος και την πώληση ψωμιού

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που θα έρθουν στη λειτουργία της αγοράς ως αποτέλεσμα των μέτρων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται αλλαγές στο καθεστώς των εκπτώσεων και προσφορών, μέτρα απελευθέρωσης για την πώληση του ψωμιού, αλλά και αλλαγές στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει την πλήρη απελευθέρωση των εκπτώσεων - προσφορών, κάτι που σημαίνει ότι η κάθε επιχείρηση θα μπορεί να πραγματοποιεί εκπτώσεις όποτε αυτή επιθυμεί και να μην καθορίζονται από την Πολιτεία. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την άρση των περιορισμών στην πώληση του ψωμιού, αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησής του και πλέον θα επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο και από άλλες επιχειρήσεις αλλά πάντα με αυστηρή τήρηση των νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών, ενώ θα επιτρέπεται στα πρατήρια άρτου να ολοκληρώνεται το ψήσιμο ψωμιού από έτοιμα προϊόντα ζύμης κάνοντας χρήση της ονομασίας «αρτοποιείου».

Για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος ο αρχικός σχεδιασμός με βάση τις συστάσεις του ΟΟΣΑ προέβλεπε την κατάργηση της καθοριζόμενης από το κράτος διάρκειας ζωής του γάλακτος και ο καθορισμός αυτής να γίνεται ελεύθερα από τον παραγωγό με βάση τη μέθοδο παστερίωσης. Με αυτό τον τρόπο ένα γάλα φρέσκο θα μπορούσε να έχει διάρκεια ζωής ακόμη και 11 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας