Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πεδίο μάχης το Ηράκλειο: Αγρότες και ναυτεργάτες συγκρούστηκαν στην Κρήτη

Επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και νερού, με φωτιά σε εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρίας

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα το λιμάνι του Ηρακλείου με «πρωταγωνιστές» τους αγρότες και τους ναυτεργάτες με αφορμή την 8η ημέρας απεργίας της ΠΝΟ.

Οι αγρότες ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες ενώ καταγράφηκαν επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και νερού, με φωτιά σε εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρίας αλλά και μικροτραυματισμούς.

Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 18.00 με τους αγρότες να στρέφονται εναντίον των ναυτεργατών που συνεχίζουν την απεργία τους με αποτέλεσμα να έχει παγώσει η μεταφορά ευπαθών προϊόντων. Παραγωγοί πέταξαν φωτοβολίδες στο πλοίο Blue Horizon όπου βρίσκονταν ναυτεργάτες οι οποίοι με τη σειρά τους πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού πάνω από το πλοίο προς τους αγρότες που βρίσκονται κάτω. Οι ναυτεργάτες δήλωναν πως δεν πρόκειται να σπάσουν την απεργία τους ενώ αντίθετα οι αγρότες ήθελαν να φύγει το πλοίο ασφαλείας.

Η κατάσταση έφτασε στα άκρα με αγρότες και ναυτεργάτες να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση. Μάλιστα, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες σε πλοίο όπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με την «αντίπαλη πλευρά» να απαντά με… ρίψεις νερού! Την ίδια ώρα, οι ναυτεργάτες έκοψαν τους κάβους και το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Ηρακλείου χωρίς να φορτώσει τις 150 νταλίκες που περιέχουν τα αγροτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, οι αγρότες εξαγριώθηκαν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να βάλουν φωτιά στα πρώην εκδοτήρια που της ΑΝΕΚ που βρίσκονται μέσα στο χώρο του λιμανιού.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα δύο οχήματα με τους ανάλογους άνδρες που επιχειρούν την κατάσβεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ζαγόρι και επίσημα στον παγκόσμιο κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
Η δουλειά τώρα αρχίζει με στόχο να διατηρηθεί η αυθεντικότητα, να προστατευθεί από κάθε άναρχη δραστηριότητα αλλά και από τα έντονα φαινόμενα της...
Το Ζαγόρι και επίσημα στον παγκόσμιο κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO