Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άρχισε η Σύνοδος Κορυφής: Δηλώσεις ηγετών λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ ...

Άρχισε η προσέλευση των ευρωπαίων ηγετών στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Μια σύντομη δήλωση έκανε η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία θα έχει συνάντηση -μαζί και με τον Γάλλο πρόεδρο- με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, πριν την έναρξη της συνόδου. "Ολοκληρώθηκε το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα. Και υπήρχε ένα σαφές όχι στο ελληνικό δημοψήφισμα. Δεν έχουμε ακόμα τη βάση να ξεκινήσουμε νέες διαπραγματεύσεις για πρόγραμμα στο πλαίσιο του ESM", είπε μεταξύ άλλων. Συνέχισε λέγοντας ότι χωρίς αλληλεγγύη δεν θα υπάρξει δυνατότητα να βοηθήσουμε αλλά και χωρίς τροποποιήσεις. Εκανε αναφορά και στον χρόνο που απομένει, λέγοντας ότι μας έχουν απομείνει ελάχιστες ημέρες και θα ακούσουμε προσεκτικά τι θα μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις, αυτές έχουμε έλθει να εξετάσουμε, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Θα πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ταχύτητα. Η ευθύνη εναπόκειται στην Ελλάδα και η αλληλεγγύη στην Ευρώπη που θα πρέπει να δώσει προοπτική. Κάποιες προτάσεις έχουν εκφραστεί προφορικά μέσω Eurogroup, δεν έχουν εκφραστεί εν τω συνόλω τους και θα πρέπει να γίνει δουλειά και μετά τη σύνοδο κορυφής, υπογράμμισε ο κ. Ολάντ,

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου δήλωσε:  Δεν μπορώ να πω τι θα συμβεί στο μέλλον, έχει πει πολλά αλλά δεν τα έχει τηρήσει ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να δεχθεί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις για να παραμείνει στο ευρώ.

Πιο αισιόδοξος σε σχέση με άλλους ομολόγους του εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, υποστήριξε ότι μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι εφικτή, αν υπάρχει καλή θέληση.

To σημαντικό είναι η Ελλάδα να παρουσιάσει κάτι συγκεκριμένο, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.Ο χρόνος μας πιέζει αφάνταστα, δεν θα είχα λόγο αυτή τη στιγμή να πω ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, τόνισε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Διαβάστε περισσότερα σε λίγο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια ανησυχία για τα αεροπλάνα Boeing – Ποια είναι τα 2 ελαττώματα που έχουν
Καθημερινά περιστατικά βλαβών και έκτακτων προσγειώσεων μέσα σε λίγα 24ωρα που είχαν ως αποτέλεσμα έως και τραυματισμούς
Παγκόσμια ανησυχία για τα αεροπλάνα Boeing – Ποια είναι τα 2 ελαττώματα που έχουν