Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι είπε ο Βαρουφάκης για τον… δόκτορα Σόιμπλε! (βίντεο)

Ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στη βουλή – Τα νέα μέτρα θα μας κοστίσουν 20 δισεκατομμύρια – Τι είπε για τον Σόιμπλε

Την άποψη πως «με το πακέτο που καλούμαστε να εγκρίνουμε, επιβάλλεται η λογική των δύο μνημονίων, χωρίς καν χρηματοδότηση, απλώς και μόνο με μια τοξική υπόσχεση χρηματοδότησης», εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για σημαντική απειλή να μην υπάρξει συμφωνία με τον ESM, ο οποίος απαιτεί τη συμμετοχή ΔΝΤ αλλά το ΔΝΤ θέτει θέμα βιωσιμότητας του χρέους. Άσκησε κριτική καθώς όπως είπε «αντί να προτάξουμε την αναδιάρθρωση του χρέους κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, ή μάλλον μας επιβάλλεται ακριβώς το αντίθετο. Τα δύο πρώτα μνημόνια ήταν επέκταση της χρεοκοπίας του δημόσιου τομέα. Σήμερα επιβάλλεται η ίδια λογική χωρίς χρηματοδότηση».

Διαβάστε επίσης

«Υπάρχουν διαφορές του ν/σ από την απόφαση του Eurosummit. Θα αρκέσουν αυτές οι υποχωρήσεις ώστε στο Eurogroup να γίνουν δεκτά αυτά που ψηφίζονται; Αυτή η συμφωνία είναι οικονομικά βιώσιμη; Μπορούμε να φανταστούμε πιθανότητα βιωσιμότητας; Αυτό το 6 δισ. πλεόνασμα μου δείχνει απώλεια ΑΕΠ 22% τα επόμενα τρία χρόνια» είπε.

Όπως ανέφερε «το ταμείο εγγυοδοσίας μετατρέπεται σε ταμείο εκποίησης. Δεν θα μείνει τίποτα για την ανάπτυξη. Τα ποσά που αναφέρονται για το νέο χρηματοδοτικό πακέτο από τον ESM αποκλείουν την αναδιάρθρωση χρέους. Υποδηλώνει ότι βρισκόμαστε υπό την απειλή να μην υπάρξει συμφωνία, ήδη το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετάσχει την ώρα που ο ESM την απαιτεί».

Δείτε την ομιλία του κ. Βαρουφάκη, όπως αναρτήθηκε από το enikos.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την κακοδιαχείριση της ΝΔ στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Για συνολική ευθύνη της ΝΔ για την «κακοδιαχείριση του Οργανισμού Πληρωμών και αποτυχία της πολιτικής σας στον αγροτικό τομέα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την κακοδιαχείριση της ΝΔ στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ερντογάν: Θα κάνουμε για να διασφαλίσουμε για πάντα ειρήνη στις 2 πλευρές του Αιγαίου
«Φυσικά, υπάρχουν θέματα στα οποία διαφωνούμε, αλλά ο αριθμός των θεμάτων στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε δεν είναι μικρός»
Ερντογάν: Θα κάνουμε για να διασφαλίσουμε για πάντα ειρήνη στις 2 πλευρές του Αιγαίου