Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Mamma mia» με ελληνική ματιά

Γεμίζει με κόσμο το γνωστό μιούζικαλ που παίζεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας, στο Ράδιο Σίτυ

ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Το «Mamma mia» στα ελληνικά; Ένα μιούζικαλ που το έχουμε συνηθίσει στα αγγλικά και τα τραγούδια του τα έχουμε σιγοτραγουδήσει πολλές φορές είτε από τους ABBA, είτε από την ταινία με την Μέρυλ Στριπ;

Όταν η Θέμιδα Μαρσέλλου βάζει το χεράκι της, όλα γίνονται! Και μάλιστα η δική της «Mamma mia» δεν μιλάει μόνο ελληνικά, έχει και ελληνικά στοιχεία. Από την μπλε ποδιά της νεαρής Σοφίας, μέχρι το φαγητό που θα κάψει η κουτσομπόλα του νησιού που προδίδει και μυστικά ωσάν θηλυκός Αρτέμης Μάτσας. Και από τον ελληνικό καφέ που θέλουν να πιουν οι τρεις υποψήφιοι μπαμπάδες μέχρι το «Στα ‘δωσα όλα» που σιγομουρμουράει η Ντόνα που την υποδύεται η Δέσποινα Βανδή. Η τελευταία έδωσε τον καλύτερο εαυτό της σε ένα νέο στοίχημα που φαίνεται πως κερδίζει.

Αλλά και το υπόλοιπο καστ δεν πάει πίσω. Ξεχωρίσαμε την ακομπλεξάριστη Μπέτυ Μαγγίρα που χάρισε το γέλιο σε πολλές στιγμές με τις σχέσεις της με το ισχυρό φύλο, την Μαριέλλα Σαββίδου για το μπρίο της, τον αγνώριστο Αργύρη Αγγέλου ως Harry Bright, τον γεμάτο όρεξη για χορό Αλέξανδρο Μπουρδούμη ως Bill Austin και την Εύα Τσάχρα που θύμισε αρκετά την Αμάντα Σέιφριντ στην προσέγγιση του ρόλου της Σοφίας.

Και το καλύτερο για το τέλος: λίγο πριν πέσει η αυλαία ετοιμαστείτε να χορέψετε και να τραγουδήσετε κι εσείς! Στα ελληνικά φυσικά με τους στίχους να πετιούνται στον αέρα σε φέιγ βολάν.

Το κλίμα της εποχής ζωντάνεψαν τα κοστούμια που έφτιαξε η Παναγιώτα Κοκκορού και αέρα κυκλαδίτικου νησιού έφερε στη σκηνή  ο Μανόλης Παντελιδάκης που έκανε τα σκηνικά.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Ράδιο Σίτυ (Βασ.Όλγας και Παρασκευοπούλου).

Κάθε Τετάρτη 19.00, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 17.45 & 21.15 και Κυριακή 17.30

Είσοδος:  30 €, 25 €, 20 € & 15 €.

Προπώληση: Ταμείο θεάτρου (2310 819 153)

Το κείμενο είναι από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ