Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Choureal»: Το νέο στέκι του προφιτερόλ!

Λαχταριστές σοκολάτες και ολόφρεσκα σου με γαλλική φινέτσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Λαχταριστές σοκολάτες φιγουράρουν στη βιτρίνα του μαγαζιού: γάλακτος, μπίτερ, λευκή ή ζεστή, στέκονται στα διάφανα βάζα τους και περιμένουν να συνδυαστούν με τα σου που ετοιμάζονται καθημερινά στο μαγαζί σε κοινή θέα.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άνοιξε και μας περιμένει η νέα λατρεία των απανταχού γλυκατζήδων.

Η μισή απόλαυση είναι να το φτιάχνουν μπροστά σου: τα φρεσκοψημένα και τραγανά σου γεμίζονται εκείνη την ώρα με κρεμ πατισερί, λευκή κρέμα με αυθεντική βανίλια Μαγαδασκάρης, στη βάση μπαίνει κρέμα σοκολάτας και τα σου περιχύνονται με τη σοκολάτα που θα επιλέξετε. Αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, μαύρα μούρα, σμέουρα, φραγκοστάφυλλα (τα λεγόμενα «φρούτα του δάσους») και σαντιγί μπορούν να πλαισιώσουν με χάρη το προφιτερόλ σας.

Εγγύηση, η υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Η σοκολάτα είναι  Vahlrona, γαλλική σαντιγύ και βούτυρο, βανίλια Μαγαδασκάρης είναι τα βασικά συστατικά του προφιτερόλ «σουρεάλ» .

«Μην κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι»

Συνομιλήσαμε με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτό το γλυκό εγχείρημα, τον Μάιλς και την Αλίκη. «Ειδικά όταν είσαι καινούργιος στο χώρο υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις, όχι πάντα ευχάριστες για να ανοίξεις ένα μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος», μας λένε. Άλλα όπως είπε ο Μάιλς στην Αλίκη: «Μην κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι». Έτσι, αντί να ακολουθήσουν την πλειοψηφία της νεολαίας, η οποία εγκαταλείπει τη χώρα για μία καλύτερη ευκαιρία, κάνανε την ιδέα τους πράξη.

Μετά από πολύ έρευνα και συμβουλευτική από μετρ του χώρο, ειδικά της σοκολάτας, και το πέρασμα ενός έτους κατά τη διάρκεια του οποίου ζυμωνόταν η ιδέα, το «Choureal» είναι πραγματικότητα.

Τι θα γευτούμε στο Choureal

Μετά το προφιτερόλ το χάος; Όχι βέβαια, πέρα από τα λαχταριστά προφιτερόλ στο «Choureal» θα βρούμε επίσης ατομικά σου γεμιστά με κρέμα βανίλια ή σοκολάτα, λαχταριστά εκλαίρ, αλλά και τούρτες με βάση πάντα τα φρεσκοψημένα σου. Φυσικά στο μαγαζί διατίθενται και η σοκολάτα Vahlrona σε τέσσερις υπέροχες γεύσεις αλλά και κρουασάν βουτύρου.

Παρόλο που το μαγαζί διανύει μόλις το δεύτερο μήνα λειτουργίας του το μέλλον του φαίνεται να προδιαγράφεται λαμπρό. Ήδη έχουν μπει σταντάκια μέσα στο μαγαζί και σε αναμονή των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών ημερών θα στηθούν τραπεζάκια έξω από το μαγαζί , επίσης μία ακόμη νόστιμη έκπληξη θα αποτελέσουν τα αλμυρά σου καθώς και λίστα κρασιών που ταιριάζουν με τη σοκολάτα.

Εμείς χαρήκαμε που είδαμε δύο ορεξάτους νέους σε ένα καλαίσθητο χώρο να καταπιάνονται με μεράκι και σοβαρότητα με την ιδέα τους και να την κάνουν πράξη, πόσο μάλλον όταν αυτή η ιδέα είναι τόσο λαχταριστή όσο ένα προφιτερόλ από το Choureal.  

Μια συνταγή με σίγουρη επιτυχία.

Πού θα το βρούμε

Π.Π. Γερμανού 7, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 231 0252 766

facebook.com/choureal.profiterole

Ωράριο καταστήματος 9:30 – 11:00 

Ότι και να επιλέξετε σίγουρα θα έχετε την έγκριση του S. Dali που φιγουράρει με το τσιγκελωτό του μουστάκι στους τοίχους.

Συνέντευξη: Ευγενία Κουτούβελα

Φωτογραφίες: Άρης Ακριτίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους