Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ολοκληρώνεται η σεζόν για την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Με το δεύτερο μέρος της αναδρομής στις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε

Με το δεύτερο μέρος της αναδρομής στις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει τη δραστηριότητά της για την κινηματογραφική σεζόν.

Στο τελευταίο αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Μαΐου, με τίτλο Best Of Νο 2 προβάλλονται τέσσερις ταινίες που αγάπησε το κοινό και ανανεώνουν με τον καλύτερο τρόπο το ραντεβού της Ταινιοθήκης με τους θεατές το φθινόπωρο. Πρόκειται για τις εξής: «Καβάλα στην τίγρη» του Λουίτζι Κομεντσίνι, «Η περιφρόνηση» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ, «Επιχείρηση Σαν Τζενάρο» του Ντίνο Ρίζι και «Η δασκάλα του πιάνου» του Μίκαελ Χάνεκε.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι:

•»Η περιφρόνηση» είναι γυρισμένη σε cinemascope, με εκπληκτική χρωματική παλέτα δια χειρός του Ραούλ Κουτάρ και γυρίσματα στο Κάπρι, στη θρυλική βίλα του ιταλού συγγραφέα Κούρτσιο Μαλαπάρτε.

•Την ταινία «Επιχείρηση Σαν Τζενάρο» υπογράφει ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ντίνο Ρίζι, ενώ ο οργιαστικός Νίνο Μανφρέντι ερμηνεύει εδώ έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του.

•Η συγκλονιστική ερμηνεία της κορυφαίας Ιζαμπέλ Ιπέρ στη «Δασκάλα του πιάνου», σ’ έναν, ηθικά και σωματικά δύσκολο ρόλο, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών το 2001.

Πρόγραμμα προβολών:

28/5 Καβάλα στην τίγρη 19:00, Η δασκάλα του πιάνου

21:30, 29/5 Η περιφρόνηση 19:00, Επιχείρηση Σαν Τζενάρο 21:30,

30/5 Η δασκάλα του πιάνου 19:00, Η περιφρόνηση 21:30,

31/5 Επιχείρηση Σαν Τζενάρο 19:00, Καβάλα στην τίγρη 21:30.

Στη διάρκεια του αφιερώματος Best Of no 2, το φεστιβάλ θα προσφέρει σε προσφορά τις εκδόσεις Michael Haneke (1 ευρώ) και Commedia all'italiana (7 ευρώ). Να σημειωθεί πως η προσφορά θα ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια των προβολών του αφιερώματος, από 28 έως και 31/5.

Πώληση εισιτηρίων: Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398, [email protected])

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη).

Κάρτα μέλους: 1 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο