Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας στη Θεσσαλονίκη…

 Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως το καλοκαίρι καλά κρατεί. Και γιατί να μείνουμε μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

1.Σινεμά και στην αυλή του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης (Επιμενίδου 19, Άνω Πόλη). Οι φίλτατοι CineDogs και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης μετά τη θερμή ανταπόκριση που είχαν οι προβολές τους, τις συνεχίζουν έως τις αρχές του Αυγούστου. Απόψε θα επιχειρήσουν να μας δροσίσουν με την ταινία “Fear and Loving in the Cold”. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη και οι θέσεις περίπου 60.

 

2.Νύχτες γεμάτες σινεμά υπόσχεται ο Θερινός Κινηματογράφος “Τζένη Καρέζη” στο Δήμο Παύλου Μελά (Φιλίππου και Μαυρομιχάλη Τηλέφωνο: 2310600696).

Απόψε προβάλλεται η ταινία «Buenos Aires σ’ αγαπώ». Στο πλαίσιο της λειτουργίας του κινηματογράφου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

1.Εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα πολιτισμού και αλληλεγγύης» διοργανώνει η 4η Δημοτική Κοινότητα, σήμερα από τις 10.00 το πρωί.

Η δράση περιλαμβάνει ανταλλακτικό παζάρι στο χώρο της Κοινότητας (Κλεάνθους 57) στη διάρκεια του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, κ.ά.) τα οποία θα διατεθούν σε άπορους δημότες και να πάρουν ως αντάλλαγμα βιβλία.

Παράλληλα, από τις 21.00, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την παράδοση της Μικράς Ασίας και της Θράκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος οι ομάδες:

•        Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης «Το Σεργιάνι»

•        Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς «Βορεάδες»

•        Χορευτική Ομάδα Τούμπας και οι μουσικοί: Αλέξανδρος Δίγκας (κλαρίνο), Γιώργος Καρατζόβαλης (ακορντεόν), Μανώλης Εμμανουηλίδης (βιολί), Γιώργος Ματθαίου (λαούτο-τραγούδι), Βασίλης Καρακούσης (γκάιντα) και  Ανδρέας Παπουκίδης (κρουστά) 

1. «Θεσσαλονίκη 1863-1873. Οι παλαιότερες φωτογραφίες. Οι πρώτοι χάρτες της περιοχής σταθμού και λιμανιού», στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108) έως 11 Σεπτεμβρίου 2015. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη 14:00-21:00. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00-16:00 (Σαββατοκύριακο κλειστά)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της στενότητας του χώρου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε περιήγηση θα είναι συγκεκριμένος. Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Κέντρου, καθημερινές  9:00-14:30, στα τηλέφωνα: 2310 295.171 και 2310 295.170.

Για παιδιά

 

1.Η παράσταση του ΚΘΒΕ «Στις Παιδικές Ψυχές στα Πάρκα» ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με νέα τραγούδια, θα προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά στους λιλιπούτειους θεατές του, που συχνάζουν στα πάρκα και στις πλατείες της Θεσσαλονίκης, δωρεάν ψυχαγωγία. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη στο Πάρκο Εποχών στη Νέα Παραλία ώρα 19:30. Ελεύθερη είσοδος. Πληροφορίες για τους χώρους των παραστάσεων: 2315 200 200 / www.ntng.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμπάνια ΕΛΑΣ για κράνος: «Ωραίο το make up, αλλά πιο ωραίο το κεφάλι σου!»
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους, μόνο από την αρχή του έτους, έφτασαν τις 23.102 - ποσοστό ανησυχητικά υψηλό
Καμπάνια ΕΛΑΣ για κράνος: «Ωραίο το make up, αλλά πιο ωραίο το κεφάλι σου!»