Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δύο καλοί λόγοι για να βγεις το Σαββατοκύριακο! (βίντεο)

Ο Γιάννης Καψάσκης και το typosthes.gr ψάχνουν και διαλέγουν για σας τις καλύτερες ιδέες εξόδου πολιτισμού στην πόλη μας…

Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου οργανικό ακροατή. Πέρασαν αρκετά χρόνια για να μπορέσω να «δω» τη μαγεία της ηλεκτρονικής μουσικής, και όσης δε φτιαχνόταν από φυσικά όργανα. Κακά τα ψέματα, συνεχίζει να είναι κάτι που απολαμβάνω περιστασιακά και θα πρέπει να μου χτυπήσει κάποια ιδιαίτερη χορδή ώστε να κολλήσω, δεν είμαι ο συνεπής ακόλουθος της σκηνής.

Μου αρέσει όμως πολύ, που τις φορές εκείνες θα είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ. Μια από αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν ήταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με τους 2 Many Djs. Δυο φοβερά ευρηματικοί Βέλγοι, που ανέμειξαν κομμάτια με έμπνευση και κέφι, φτιάχνοντας ένα αψεγάδιαστο party dj set (για λεπτομέρειες πατήστε εδώ).

Στο ίδιο πνεύμα του να βγάλεις ψυχή και δημιουργικότητα από 2 πικάπ, απόψε στο Principal Club Theater οι Γάλλοι L’ Entourloop με την υποστήριξη του Kill Emil, θα βγάλουν ότι μπορεί να βγει από τα MKII τους και ανάμεσα στα samples, τη ragga και τις ρίμες, οι πολυπληθείς Έλληνες φίλοι τους ξέρουν τι να περιμένουν, αλλά και πώς να ανταποκριθούν.

Κυριακή 27/9

Εάν είσαι παιδί, ή αν είσαι τυχερός και έχεις ένα παιδί, ή ακόμα και αν έχεις περισσότερους από έναν τέτοιους μικρούς, χαριτωμένους πράκτορες καταστροφής που κάνουν τη ζωή σου απείρως ομορφότερη, δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις μια Κυριακή σαν αυτή.

Το Θεάτρο Σοφούλη έχει την παράσταση «Λάχανα και Χάχανα» του Τάσου Ιωαννίδη όπου γίνεται μια ανθολογική παρουσίαση των cd της σειράς με τη μεγάλη αποδοχή από παιδιά, δασκάλους  και γονείς (δείτε πληροφορίες εδώ!).

Η σειρά εστιάζει στη μαθησιακή διαδικασία, με γνωστικά αντικείμενα την ανάγνωση, την αριθμητική, την προπαίδεια και τις δραστηριότητες νηπιαγωγείου. Επί σκηνής, όλο αυτό γίνεται ένα διαδραστικό πανηγύρι, με τους εξειδικευμένους συντελεστές και τη συμμετοχή των μικρών θεατών να κάνουν τη μάθηση παιχνίδι, μουσική και χορό.

Πολύ απλό δεν ακούγεται; Μουσική και χορός. Όταν όμως κρύβει τόσα πράγματα μέσα της, ακόμα και η πιο απλή έννοια γίνεται τεράστια. Αυτή η συλλογιστική μου θυμίζει κάπως το αγαπημένο μου παιδικό τραγούδι όλων των εποχών. Μια απλή ιστορία φιλίας και κατανόησης, που όταν προστεθούν οι νότες και το τέμπο, μεταμορφώνεται σε ένα αξέχαστο κομμάτι μουσικής.

Γιάννης Καψάσκης

[email protected]           

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kardiako
Κολπική μαρμαρυγή: Γιατί χτυπά μικρότερες ηλικίες - Οι κίνδυνοι για την καρδιά
Η συχνότητα εμφάνισης έχει αυξηθεί και για τους νεότερους, μαζί με τις αντίστοιχες δυσλειτουργίες που μπορεί να προκαλέσει
Κολπική μαρμαρυγή: Γιατί χτυπά μικρότερες ηλικίες - Οι κίνδυνοι για την καρδιά