Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης + ΠΚΜ: Λύση τώρα για τον ΟΑΣΘ – Διορία σε Σπίρτζη

Κοινό ανακοινωθέν από Δημάρχους, ΠΚΜ και φορείς της Θεσσαλονίκης

Οι Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκη, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας και φορείς της πόλης συνεδρίασαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο σήμερα, Τρίτη (17/9), για το θέμα του ΟΑΣΘ. Στο ψήφισμα που εξέδωσαν ακολουθούν σκληρή γραμμή εναντίον του κ. Χρ. Σπίρτζη και ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα, αρνούμενοι να συναντήσουν τον υπουργό δίχως να έχουν βγει τα λεωφορεία στους δρόμους της πόλης και προειδοποιώντας για προσφυγή στη δικαιοσύνη αν μέχρι αύριο δεν κυκλοφορούν τα λεωφορεία.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα:

1)      Απαιτούμε από την κυβέρνηση εντός της ημέρας επίλυσης του προβλήματος με βάση το από 25/8/2016 πρακτικό συμφιλιωτικής διαδικασίας, το οποίο δεν τηρήθηκε.

2)      Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ, για να γίνει επανέναρξη της λειτουργίας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη.

3)      Θα συμμετέχουμε σε συζήτηση με τον υπουργό μόνο με λειτουργούσες τις αστικές συγκοινωνίες, πράγμα που είναι αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ.

4)      Αν μέχρι αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου με ευθύνη του υπουργού κ. Χρ. Σπίρτζη δεν έχει γίνει επανέναρξη της αστικής συγκοινωνίας θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, ώστε να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ