Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Διώχνουν διαβητική μαθήτρια από την τάξη λόγω ενέσεων!

Της απαγορεύουν να μετρά το σάκχαρο και να κάνει ένεση ινσουλίνης στην αίθουσα

Ένα ρατσιστικό περιστατικό εναντίον μαθήτριας με σακχαρώδη διαβήτη καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, με θύμα μαθήτρια στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων της μαθήτριας, που επικαλείται η ομοσπονδία, καθηγήτρια φιλόλογος εξανάγκασε μαθήτρια να αποχωρήσει από τη σχολική αίθουσα προκειμένου που έπρεπε να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της ή να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη σε «ιδιαίτερα δεικτικό τόνο».

Όπως φέρεται να υποστήριξε η εκπαιδευτικός,  «η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά»! Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και ο διευθυντής του σχολείου φέρεται να έχει ζητήσει οι απαραίτητες ενέσεις να γίνονται εκτός της αίθουσας!

«Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Τονίζεται δε ότι ανάλογες συμπεριφορές, ιδιαίτερα σε σχολικό περιβάλλον, υποθάλπουν και μπορούν να τροφοδοτήσουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, το γνωστό σε όλους «μπούλινγκ».

«Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές που καταγγέλλονται ότι παρατηρήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κοινωνικά ενδεδειγμένες και ευθυγραμμισμένες με τους σκοπούς που πρέπει να επιτελεί η σχολική μονάδα» τονίζεται στην ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Περιστατικά, όπως αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν παύουν όμως να είναι από κάθε άποψη απαράδεκτα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο από τους υπεύθυνους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ