Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης: Έρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνη – Θεσσαλονίκη!

Είτε Ιανουάριο, είτε Μάρτιο του 2017

Με ευχάριστα νέα ξεκίνησε την ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος επιβεβαίωσε πως υπάρχει συμφωνία για ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο η σύνδεση θα ξεκινήσει εντός του τριμήνου Ιανουάριος – Μάρτιος του 2017.

Όπως είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση συμφωνήθηκε με συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ της εταιρείας Hellenic Seaways, του υπουργείου Μεταφορών της Τουρκίας και του ιδίου. Η σύνδεση θα πραγματοποιείται με Ferry Boat και σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη. Η Hellenic Seaways δήλωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει τη γραμμή τον Μάρτιο του 2017, όμως η τουρκική πλευρά ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. 

Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης «Υπολογίζεται πως 20.000 φορτηγά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο για ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ενώ έχει και μεγάλη πιθανότητα τουριστικής ανάπτυξης μέσω της γραμμής. Αυτό σημαίνει όμως πως και πρέπει να πιάσει η γραμμή. Θα γίνει ενημέρωση και με τους παράγοντες της πόλης όταν υπογραφεί και επίσημα η συμφωνία». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς
Ανεβασμένοι είναι οι ρυθμοί στο ποδοσφαιρικό κουπόνι της Παρασκευής (29/03), με πληθος αγώνων λίγο πριν ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.
Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς