Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Apallou: Το απόλυτο lunch break στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στην πιο ζωντανή γωνία της πόλης!

Γράφει η Ευγενία Κουτούβελα

Η πιο hip γωνία της Θεσσαλονίκης σφύζει από ζωή από τις 7 το πρωί για πρωινούς τύπους μέχρις τις 3 τα ξημερώματα για αξέχαστες βραδιές γεμάτες μουσική, ποιοτικά ποτά και καλή παρέα. Κεφάτες φατσούλες, ωραίες μουσικές, ποιοτικές πρώτες ύλες σε τρόφιμα και ποτά, μία μακρά λίστα κρασιών και κοκτέιλ, ένας εξαιρετικός σεφ, χαμογελαστή ομάδα και μία εμπνευσμένη διεύθυνση αποτελούν την αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας του Apallou που διανύει τον 12 χρόνο ζωής του πιο ανανεωμένο από ποτέ!

Happy hour: ξεκινήστε την ημέρα σας με χαρά!

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου είναι αδιαμφισβήτητα μία ζεστή κούπα καφέ ή τσαγιού πόσο μάλλον όταν στο Apallou μπορείς να απολαύσεις όλα τα ροφήματα με μόνο 2 € από τις εφτά το πρωί μέχρι τις 11. Αυτό και αν σου φτιάχνει την ημέρα! Η μυρωδιά του φρεσκοαλεσμένου καφέ και ζουμερών πορτοκαλιών μας κρατάνε συντροφιά για τα πρωινά ραντεβού μας ή για μια όμορφη κουβέντα με φίλους.

Κυριακή χωρίς brunch δε νοείται!

Κάθε Κυριακή στο Apallou σερβίρεται το πλέον αγαπημένο γεύμα ανά τον κόσμο, το δεκατιανό ή σε άπταιστα ελληνικά, brunch! Από τις 10 το πρωί μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα αυγά σε πλούσια σάλτσα benedict ή και σε πιο απλές εκδοχές καθώς και λαχταριστά βουτυράτα French toast με πλουμιστές μαρμελάδες και κεχριμπαρένια μέλια, ποιοτικά αλλαντικά και τυριά τυλιγμένα σε τραγανά ψωμάκια και λουσμένα με αρωματικά αλείμματα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τι περιλαμβάνει το Κυριακάτικο brunch.

Tip: Δοκιμάστε τον φημισμένο βουβαλίσιο καβουρμά με μανιτάρια και αυγό μάτι

Το απόλυτο lunch break!

Στο κέντρο του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης το Apallou περιτριγυρίζεται από γραφεία και έχει ήδη καθιερωθεί ως το απόλυτο μέρος για lunch break από τις 12 το μεσημέρι και έπειτα. Ο σεφ του Apallou Σωκράτης Τζίκας επιμελείται το food menu που καλύπτει μία ευρεία γκάμα γευστικών καλύκων με τα πιο αγνά υλικά. Το food menu συμπληρώνει άψογα μία μακρά λίστα κρασιών και κοκτέιλ σε κλασσικές και πειραγμένες εκδοχές (twists) από τον εμπνευστή της, Χρήστο Μανιάτη!

Εορταστικά Ρεβεγιόν: Φώτα, κέφι, μουσική… Φύγαμε!

Για τις «ανάγκες» του χριστουγεννιάτικου και πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν (24 και 31/12) το Apallou ενώνει τις δυνάμεις του, όπως κάθε χρόνο, με το γειτονικό Noon για ατέλειωτο πάρτι! Ισχύ εν τη ενώσει λοιπόν σε πολύ εορταστικό κλίμα υπό τις μουσικάρες του Γιώργου Τσακιρόπουλου και  Νίκου Γκάτσου όπου θα λικνιστούμε σε funky, soul και groovy ρυθμούς μέχρι το πρωί!

Δημιουργία, εκδηλώσεις και εκπλήξεις!

Δυναμικά θα ξεκινήσει ο Ιανουάριος από το Apallou, όπου περιμένουμε ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις που θα κινηθούν σε ασιατικές νότες, ενώ το ρόδι θα σπάσει με guest chef και ταϊλανδέζικο μενού. Προφανώς αναμένουμε με αγωνία να ανακοινωθεί η γευστική συνέχεια.

Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι κάθε χρόνο το Μάιο στο Apallou πραγματοποιείται το εβδομαδιαίο wine festival που διανύει τον 5ο χρόνο ζωής του με 6 εξαιρετικά οινοποιεία και μία σπέσιαλ βραδιά αφιέρωμα!

Όποια και αν είναι η αγαπημένη σας ώρα μη διστάσετε να επισκεφτείτε το Apallou με την παρέα σας, τους συνεργάτες σας ή την οικογένειά σας και (αν μπορείτε) να ξεχαστείτε σε ένα ολοήμερο που θα εξελιχθεί σε ένα ωραίο ποτήρι κρασί ή κοκτέιλ και θα κλείσει με τον πιο  όμορφο τρόπο!

Άλλωστε το σίγουρο είναι ότι περνώντας έξω από το Apallou σίγουρα θα πετύχετε κάποιον φίλο ή φίλη στις καρέκλες του που θα σας δελεάσει ως άλλη σειρήνα να τον συντροφεύσετε στο ποτό ή τον καφέ του!

INFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτομαγιά: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ με στάση εργασίας η Θεσσαλονίκη – Για ποιες ώρες
Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία – Συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία για την Πρωτομαγιά
Πρωτομαγιά: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ με στάση εργασίας η Θεσσαλονίκη – Για ποιες ώρες