Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

24 ώρες στη Θεσσαλονίκη - Πού να φας, πού να βγεις και τι να κάνεις!

Οδηγός διασκέδασης για τη Θεσσαλονίκη

Ημέρες γιορτινές και χαρούμενες γεμάτες από φίλους και γνωστούς που είτε βρίσκουν περισσότερο χρόνο για να ξεμυτίσουν από δουλειές, υποχρεώσεις και καθημερινότητα είτε επιστρέφουν στον «τόπο του εγκλήματος» για να περάσουν αυτές τις στιγμές με τους αγαπημένους τους. Η ομάδα του typosthes.gr συνέταξε το απόλυτο 24ωρο στην πόλη με αγαπημένες επιλογές φαγητού, βόλτας και διασκέδασης!

Αν κοιμηθώ νωρίς, θα σηκωθώ νωρίς και θα πιω και θα φάω από νωρίς!

Με πολύ λίγα πράγματα μπορεί να συγκριθεί η πρωινή ήρεμη βόλτα στην παραλία Θεσσαλονίκης με το Λευκό Πύργο να ατενίζει το γαλαζόγκριζο πέπλο με το οποίο αγκαλιάζει ο Θερμαϊκός κόλπος την «συμπρωτεύουσα» ,εκ του βυζαντινού «συμβασιλεύουσα», Θεσσαλονίκη. Με πολύπαθη και τρικυμιώδη ιστορία, το κτίριο σύμβολο της πόλης, έχει ανακαινιστεί και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία για να ατενίσεις την πόλη και να ενημερωθείς, με θέα που κόβει την ανάσα.

Το Παντοπωλείο

Επειδή η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται δεν γίνεται να μη ξεκινήσεις με ένα δυναμωτικό πρωινό και επειδή Έλληνες είμαστε και η συνήθεια του σκέτου καφέ  για πρωινό δύσκολα κόβεται ας μην περιμένουμε να αλλάξουμε από τη μία στιγμή στην άλλη και ας αρκεστούμε σε ένα υπέροχο γκουρμεδιάρικό σαντουιτσάκι στο χέρι από το «Παντοπωλείο» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με τα εκλεκτά υλικά του πλουσιοπάροχου ψυγείου του το «Παντοπωλείο» ετοιμάζει όπως μόνο αυτό ξέρει, εξαιρετικά σαντουιτσάκια τα οποία εξαφανίζονται εν τη «γενέσει» τους! Γι αυτό αν ενδιαφέρεστε πρέπει να πάτε πολύ νωρίς!

Ανοιχτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στο κέντρο της πόλη το Παντοπωλείο  μπορεί να εξυπηρετήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ξυδάτα αυγά ορτυκιών, μαρμελάδες, τσάτνει φημισμένων εταιριών και σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καπνιστά τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, μέλια, ελαιόλαδα και καρυκεύματα από κάθε γωνιά του πλανήτη ‘ κοινώς του κόσμου τα καλούδια θα βρείτε στο Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης. Καλό είναι να το επισκεφθείτε για να πάρετε και μερικά μαζί σας για δώρο ή δια εσάς!

Κομνηνών 12, Θεσσαλονίκη, 2310-244684

Be* Bar & Kitchen

Από το πρωί για φοβερά pancakes «λουσμένα» με χειροποίητη πραλίνα, φρούτα και καρπούς σε διάφορες παραλλαγές μέχρι το βράδυ για ένα γεύμα με φαντασία και ποιότητα σε ένα καταπληκτικά προσεγμένο χώρο όπου κυριαρχούν οι νότες τους τυρκουάζ και η αισθητική του βιομηχανικού σχεδιασμού. Το Be* εγκαινιάστηκε σε ένα από τα ιστορικά - διατηρητέα κτίρια της πόλης και αποτελεί ένα από τα πολύ λίγα εστιατόρια ξενοδοχείου που έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο χώρο της εστίασης. Με μία σας επίσκεψη σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, θα καταλάβετε το λόγο!

Κομνηνών 10, 231 002 1010

Todays & Todaylicious

Από ένα αφιέρωμα για το πώς να περάσεις ανεπανάληπτα μία ημέρα στη Θεσσαλονίκη, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα Todays + Todaylicious, το απόλυτο μαγαζί 24/7 στη Θεσσαλονίκη όπου σίγουρα βρίσκεται ένα πολύ κοντά σου. Σε μία πόλη που δεν κοιμάται ποτέ πάντα υπάρχει κάποιος που αναζητάει ποιοτικά προϊόντα όλες τις ώρες της ημέρας. Ευχάριστα πρόσωπα, φρέσκα υλικά, ποιοτικός καφές και κάθε είδους λιχουδιάς που περνάει από το μυαλό μας μπορούμε να τα βρούμε εκεί. Είτε ξεκινάτε πολύ πρωί για τη δουλειά είτε επιστρέφεται πολύ αργά από τη βραδινή σας έξοδο μπορείτε  να απολαύσετε κάθε είδους ολόφρεσκο καφέ από τους καταρτισμένους baristi του Today, ποιοτικά snacks (hot dogs, sandwiches, pastries κ.λ.π.)  και περισσότερα από 2000 τυποποιημένα προϊόντα. Από τα προσωπικά αγαπημένα, αν είστε λάτρης του ελληνικού καφέ, ενδώστε σε μία κούπα ζεστού ελληνικού καφέ αρωματισμένου με ροδόνερο και στολισμένου με παραδοσιακό λουκουμάκι!

Βόλτα στην παραλία

Join the Juice

Ένας χώρος διαφορετικός και μοντέρνος που διαθέτει λογιών φρούτα και συστατικά για να προσθέσεις στους χυμούς ή τα smothies σου όπως η γύρη το τζίντζερ και η γλουταμίνη αλλά και υπέροχες επιλογές σε σαλάτες, αχνιστά sandwich, μπάρες ενέργειες καθώς και υψηλής ποιότητας καφέ  που θα σου δώσουν ευεξία για να συνεχίσεις ή να αρχίσεις την ημέρα σου με κέφι. Επιλέξτε ανάμεσα στο μαγαζί στην Π.Π Γερμανού ή στο πιο πρόσφατο αδερφάκι του Join the Juice για να απολαμβάνεις παράλληλα με τις υγιεινές γευστικές του προτάσεις και τη θέα του Θερμαϊκού!

Π.Π. Γερμανού  10 2310265754 + Λευκός Πύργος, 2310250792

Το μαγαζί – μπουτίκ ξηρών καρπών που άνοιξε στην παραλία της Θεσσαλονίκης αλλά κουβαλάει την πείρα 7 μαγαζιών (5 σε Θεσσαλονίκη και 2 σε Αθήνα), σου δίνει την επιλογή για υγιεινό σνακ στο χέρι εκεί που βολτάρεις στο πιο ωραίο πεζοδρόμιο της πόλης. Οι ξηροί καρποί καβουρδίζονται  και καταφθάνουν ολόφρεσκοι και διαλεχτοί για να τοποθετηθούν στις βιτρίνες. Μη σας ξεγελάσει η ταινία, ακριβή αναπαράσταση αυτής που χρησιμοποιούν σε αντίστοιχα εργοστάσια, γιατί εδώ είναι για διακοσμητικούς λόγους και «ψήνει» ξύλινα μπαλάκια. Διαλέξτε ανάμεσα σε χρωματιστά φρούτα, μυρωδάτους καρπούς, μπάρες ενέργειας και κιμπάρικα μπισκοτότακια βρώμης.

Λεωφόρος Νίκης 31

Apallou

Η πιο hip γωνία της Θεσσαλονίκης σφύζει από ζωή από τις 7 το πρωί για πρωινούς τύπους μέχρις τις 3 τα ξημερώματα για αξέχαστες βραδιές γεμάτες μουσική, ποιοτικά ποτά και καλή παρέα. Κεφάτες φατσούλες, ωραίες μουσικές, ποιοτικές πρώτες ύλες σε τρόφιμα και ποτά, μία μακρά λίστα κρασιών και κοκτέιλ, ένας εξαιρετικός σεφ, χαμογελαστή ομάδα και μία εμπνευσμένη διεύθυνση αποτελούν την αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας του Apallou που διανύει τον 12 χρόνο ζωής του πιο ανανεωμένο από ποτέ!

Στο κέντρο του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης το Apallou περιτριγυρίζεται από γραφεία και έχει ήδη καθιερωθεί ως το απόλυτο μέρος για lunch break από τις 12 το μεσημέρι και έπειτα. Ο σεφ του Apallou Σωκράτης Τζίκας επιμελείται το food menu που καλύπτει μία ευρεία γκάμα γευστικών καλύκων με τα πιο αγνά υλικά. Το food menu συμπληρώνει άψογα μία μακρά λίστα κρασιών και κοκτέιλ σε κλασσικές και πειραγμένες εκδοχές (twists) από τον εμπνευστή της, Χρήστο Μανιάτη!

Μητροπόλεως 51, Θεσσαλονίκη, +30 2310 228898

Μεζεδοπωλείο Μαστίχα

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του μεζεδοπωλείου… Μαστίχα! Εμφανίστηκε πέρσι τέτοια εποχή στην ιστορική περιοχή των Λαδάδικων και από τότε έμελλε να διαγράψει ανοδική πορεία και να θεωρείται ένα από τα must της νυχτερινής Θεσσαλονίκης. Σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο μέσα στο κέντρο της πόλης και με τις vintage πινελιές στο χώρο να «δένουν» τη ζεστή ατμόσφαιρα, το μεζεδοπωλείο Μαστίχα είναι εδώ για να «ζεστάνει» και τα μεσημέρια μας! Πιο πολύ απ’ όλα όμως, με τον ζεστό χώρο δένουν οι γεύσεις του «Μαστίχα»! Σε ένα μενού το οποίο επιμελείται ο πολυβραβευμένος σεφ Γιώργος Κρήτος (γνωστός και από την «Πλατεία της Ανθούλας» στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής) τα φρέσκα υλικά, ποιότητα πρώτων υλών και οι ξεχωριστές γεύσεις είναι αυτονόητα. Για ένα μεσημεριανό ή βραδινό μεζέ το «Μαστίχα» είναι η κατάλληλη επιλογή!

Λυκούργου 2, Λαδάδικα,  2310 504020

Estrella το διάσημο!

Δε νοείται τη σήμερον ημέρα να επισκεφθεί κάποιος τη Θεσσαλονίκη και να μην περάσει από το Estrella, το μαγαζί που έχει συζητηθεί όσο κανένα άλλο στην πόλη, δικαιολογημένα θα λέγαμε. Με αισθητική που ξεχωρίζει και προσοχή στη λεπτομέρεια που σου φτιάχνει το κέφι χωρίς να σε αγχώνει, έχει το στυλ των εμπνευστών του σε κάθε γωνιά του. Αν δεν το κάνεις στέκι σου, το επισκέπτεσαι ανεπιφύλακτα για την εμπειρία. O πάταγος (viral στη γλώσσα του internet) έγινε με το μπουγατσάν, το οποίο είναι ένα φρεσκότατο και τραγανό κρουασάν λουσμένο σε ΆΦΘΟΝΗ κρέμα μπουγάτσας (και ας κοροιδεύουν οι φίλοι Αθηναίοι όσο θέλουν, αν και οι φήμες λένε ότι έχουν αγκαλιάσει με μεγάλη χαρά το Estrella Athens). Είναι ένα πιάτο που οι περισσότεροι λατρεύουν και οι υπόλοιποι αγαπάνε να μισούν, σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε δε γίνεται να σχηματίσετε γνώμη χωρίς να το δοκιμάσετε. Αποτελεί, τουλάχιστον, μία εξαιρετική αφορμή για να διασχίσετε το κατώφλι του γωνιακού μαγαζιού στην Παύλου Μελά για να δοκιμάσετε και τα υπόλοιπα ευφάνταστα πιάτα του. Άλλωστε δεν υπάρχει πιάτο που να εμφανίζεται στον κατάλογο χωρίς εκτενή έρευνα, πολλές δοκιμές και ερεθίσματα από διάφορες εποχές, πόλεις και πολύ χιούμορ. Προσοχή γιατί τις ώρες που σερβίρεται το brunch, άλλωστε είναι το μαγαζί που το καθιέρωσε, δύσκολα βρίσκεις τραπέζι. Το σίγουρο είναι ότι το Estrella έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας και το μοιράζεται!

Παύλου Μελά 48, 231 027 2045

Jerry’s Food Truck

Ένα από τα πιο κεφάτα μέρη για να πάρεις κάτι γρήγορο, φρέσκο και διαφορετικό στο χέρι. Πίσω από την πρόσοψη του food truck, κρύβεται το μεγαλύτερο χαμόγελο της πόλης που σε ξεναγεί στο μακρύ κατάλογο των επιλογών σε γλυκά και αλμυρά. Φυσικά αυτό που ξεχωρίζουμε είναι τα αφράτα donut του, τα οποία μπορούμε να απολαύσουμε με διπλή κρέμα ή μαρμελάδα (προσωπικό αγαπημένο η κρέμα με μαρμελάδα φράουλα) και αν προτιμάμε εξτρά δόση γλύκας να το «σκεπάσουμε» με σοκολάτα της αρεσκείας από πάνω ή κλασσική άχνη. Η λαχταριστή ζύμη του ντόνατ έχει και την αλμυρή της εκδοχή ζεστή ή όχι. Δοκιμάστε επίσης κομμάτια τσουρεκιού λουσμένα σε σοκολάτα. Όχι μόνο δε θα χάσετε αλλά θα σας φτιάξουν και το κέφι!

Παύλου Μελά 44, 231 026 1116

Ο πιο γλυκός δρόμος

Papillon Coloré

Για να συνεχίσουμε τις βόλτες –και την πνευματώδη παρέα- πρέπει να γλυκαθούμε και λιγάκι.

Χιονισμένες πολιτείες, βασιλόπιτες, σοκολατένια τυλιχτά γλυκά, σκούρες βελούδινες σοκολάτες με ξηρούς καρπούς, αρωματικά φυτά και ανθό αλατιού αλλά και υπέροχες συσκευασίες που θα διατηρήσουν τα γλυκά σας για πολλές ημέρες αλλά και θα στολίσουν το σπίτι σας με τον πιο γιορτινό τρόπο είναι μόνο μερικά από την υπέροχη γκάμα λιχουδιών που μπορείτε να βρείτε στο Papillon Coloré στην Μητροπόλεως!

Και όλα αυτά φυσικά με την υπογραφή και την εγγύηση σοκολατοποιών από πάππου προς πάππου! Εξερευνήστε κάθε γωνιά του Papillon Coloré και βρείτε το γλυκό δώρο που ταιριάζει σε κάθε αγαπημένο πρόσωπο, τραπέζι και κάλεσμα! Για μία παρτίδα σκάκι από την οποία δεν πρόκειται να βγείτε χαμένοι 

Μητροπόλεως 38,  2310-221.575, Εντός Κλινικής «Γένεσις» ,  2310-944.915

Τζαβούρα 12, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, 23730-26.600

Όταν σκέφτεσαι προφιτερόλ, σκέφτεσαι Choureal, ένα όνομα που παραπέμπει σε σου και σε τέχνη δε θα μπορούσε παρά να αντιπροσωπεύει κάτι μαγικά καλό!  Τι δοκιμάζουμε στο Choureal? Ολόφρεσκα προφιτερόλ που γίνονται πραγματικότητα μπροστά στα μάτια σου, ατομικά σου γεμιστά με μοσχοβολιστές κρέμες, λαχταριστά εκλαίρ, αλλά και τούρτες με βάση πάντα τα φρεσκοψημένα σου που ψήνονται μπροστά σου και μοσχοβολάν τον τόπο!

Π.Π. Γερμανού 7, 231 0252 766

Καπάνι – Μοδιάνο

Η αγορά της Θεσσαλονίκης είναι πολύβουη, πολύχρωμη, φωνακλάδικη με έντονα αρώματα από μπαχαρικά ανακατεμένα με λουλούδια και ψάρια. Αλλά σίγουρα είναι μία εμπειρία. Επισκεφτείτε το Καπάνι από τις τούρκικες λέξεις ουν-καπάν = αγορά αλεύρων. Το οποίο μετά από μία πορεία δύο μηνών και συνεργασία πολλών φορέων απέκτησε το δικό του λογότυπο. Περιηγηθείτε στη στοά Μοδιάνο, το Μπεζεστένι αλλά και την Πλατεία Άθωνος με τα πλακόστρωτα δρομάκια της.

Παραδοσιακά από τα πιο κλασσικά μέρη πλέον στη Θεσσαλονίκη για όλα τα είδη μπουγάτσας, πιτάκια σε ότι γεύση και παραλλαγή βάζει ο νους μας, ιταλική scrocchiarella σαλάτες, βάφλες, αυγά, σάντουιτς γιαούρτια και παγωτά. Για το χέρι ή για ένα σύντομο διάλειμμα από την αγορά ή τη δουλειά. Με την εγγύηση ποιότητας που έχουν εξασφαλίσει οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας Παραδοσιακό, βρίσκουμε ένα κατάστημα στρατηγικά τοποθετημένο σε σημεία κλειδιά της πόλης όπου μπορούμε να «ξαποστάσουμε» και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας ευχάριστα.

Αριστοτέλους 3 και Τσιμισκή 28, 2310-242.200

Η νέα τάση της πόλης είναι το ποιοτικό deli για φαγητό στο χέρι, όπου οι εκλεκτές γεύσεις φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου. Στην Μητροπόλεως, λίγο πριν την Αριστοτέλους, το ΜΟΝΟ είναι ένα μικρό ταξίδι στην Ιταλία, στους πρωτομάστορες τέτοιων μικρών «ναών» γεύσης. Γιατί… ΜΟΝΟ; Γιατί, το ΜΟΝΟ είναι ένα μοναδικό ζυμάρι, μια συνταγή που κρύβει μέσα της όλη τη γεύση και παράγεται με προζύμι, σιτάρι και ελαιόλαδο! Όλη την ημέρα θα βρούμε εκεί φρεσκοψημένα προϊόντα ΜΟΝΟ με επιλεγμένες πρώτες ύλες από ελληνικές μονάδες παραγωγής. Οι επιλογές σου πολλές: Panini, Scarpetto, Papillon, Picollo, Fuente, Butter Bread και Fougass! Εσύ ακόμη να το δοκιμάσεις;

Μητροπόλεως 28 & Αριστοτέλους

Το εστιατόριο που δημιούργησε τάση στη Θεσσαλονίκη με το βιομηχανικό στυλ του που παραπέμπει σε μπαρ και μεταφέρει μία ανάλαφρη ατμόσφαιρα στους επισκέπτες του, έδωσε ζωή στη Στοά Πτολεμαίων. Εμπνευσμένο φαγητό, εξαιρετικά υλικά, μεράκι από τους τρεις συνιδιοκτήτες του μαγαζιού, ωραία ατμόσφαιρα και φοβερά κοκτέιλ είναι η πεμπτουσία του μαγαζιού που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση από το Σαλονικιώτικο κοινό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τραγανές χειροποίητες τηγανιτές πατάτες (αν σας αρέσει το λάδι τρούφας οπωσδήποτε διαλέξτε αυτή την εκδοχή) και αν είστε φανατικός των burger επισκεφτείτε το Extravaganza Τετάρτη στο burger night του όπου σας περιμένουν ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις. Ο κατάλογος ανανεώνεται κάθε σεζόν και το κάθε πιάτο είναι επιμελημένο με πολύ μεράκι και εξαίσια υλικά! Ένας σπάνιος συνδυασμός ποιότητας, ιδανικής ποσότητας, τίμιας τιμής και ωραίου περιβάλλοντος. Δεν πετυχαίνεις τυχαία, άλλωστε μέσα στην καρδιά της κρίσης. Αν όταν καταφτάσετε τα τραπέζια είναι γεμάτα, που είναι και το σύνηθες, απολαύστε το ποτό σας στη μπάρα και μπορεί και να γνωριστείτε και με τους υπόλοιπους θαμώνες.

Στοά Πτολεμαίων 29Α με Αμβροσίου, 231 052 9791

Το Senor  ήρθε στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης τη χρονιά που μας πέρασε για να βάλει το κρασί στη ζωή μας με χάρη στυλ και καθόλου pretentious διάθεση. Με ένα διάκοσμο που παραπέμπει σε περασμένες εποχές της πόλης με ένα μοντέρνο twist, μία εξαιρετική λίστα κρασιών από τους καλύτερους και επιμελημένα πιάτα για να συνοδεύσουμε το ποτό, όλα δείχνουν ότι ήρθε για να μείνει! Στο κέντρο της πόλης εκεί που χτυπάει η καρδιά της διασκέδαση! Συγνώμη Κύριε ποιός είστε? Senor, o κύριος της διασκέδασης!

Προξένου Κορομηλά 1

Υφήλιος, Bar Nationale

Barhopping, αγαπημένη συνήθεια στην πόλη και εύκολα υλοποιήσιμη! Επισκεφθείτε λοιπόν ένα από τα πιο θρυλικά bar της πόλης, με μότο «Πάρε θέση στο μπαρ!». Το οποίο δικαιολογείται από τις αμέτρητες επιλογές στη λίστα: 5 βαρελίσιες μπύρες, μεγάλη λίστα κρασιών, ποικιλία από ρούμια, ευφάνταστα κοκτέιλ αλλά κυρίως… μία από τις μεγαλύτερες συλλογές με τεκίλες στη Θεσσαλονίκη, με ειδικό κατάλογο που περιέχει 28 τεκίλες! Ακόμη κάτι που δεν συναντάται εύκολα σε μπαρ και το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα μαγαζιά αφορά τη μουσική… 7 μέρες, 7 διαφορετικοί Dj’s, 7 διαφορετικές μουσικές εμπειρίες μετατρέπουν το μπαρ σε σταυροδρόμι μουσικών και γεύσεων από όλο τον κόσμο! Και αν πεινάσετε μπορείτε να παραγγείλετε μία από τις αγαπημένες σας πίτσες από το Last Slice!

Προξένου Κορομηλά 1, 231 600 7430

Last slice

Το λατρεμένο ιταλικό έδεσμα που βρήκε το ιδανικό του σπίτι στη Θεσσαλονίκη στο νούμερο ένα της Προξένου Κορομηλά και ετοιμάζει φρεσκοφουρνιστή πίτσα σε 7 λεπτά ακριβώς!  Εμείς οι Θεσσαλονικείς παίρνουμε το φαγητό μας στα σοβαρά! Για αυτό το Last slice έχει κερδίσει το σεβασμό της πόλης όσον αφορά τη δημιουργία της πίτσας. Ανοιχτά από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (2:30 τις καθημερινές και 4:30 τα Σαββατοκύριακο) ήρθε για να καλύψει το κενό που υπήρχε στο ποιοτικό street food. Ψαγμένα και πιστοποιημένα υλικά, γρήγορη και άψογη εξυπηρέτηση, μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις καθώς και ένα διευρυμένο ωράριο έχουν καθιερώσει το “Last Slice” στη συνείδηση των Θεσσαλονικέων ,και όχι μόνο. Η επιλογή είναι αδιαμφισβήτητα δύσκολη καθώς ο καινούργιος κατάλογος είναι εμπλουτισμένος με 21 διαφορετικές πίτσες (19 +2 vegan). Συστήνουμε να καταλήξετε στη δική σας προσωπική αγαπημένη μετά από ενδελεχή γευσιγνωσία και σε ποικίλες ώρες τις ημέρας! Θέλεις πίτσα? Είναι Last Slice!

Προξένου Κορομηλά 1, 231 124 2266

Μαγαζί θεσμός στη νυχτερινή ζωή της πόλης ειδικά για τις πρώτες πρωινές ώρες και εφόσον έχεις αποτίσει φόρο τιμής σε όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά, μπαρ και φαγάδικα της πόλης είσαι έξω και έχεις πολύ ενέργεια ακόμη για να πας σπίτι, ε πας Berlin οπωσδήποτε! Χορός, κέφι, όλοι φίλοι και γνωστοί έχουν καταλήξει εκεί από διάφορες διαδρομές. Μπορείς  να μείνεις και να ξεφαντώσεις εκεί μέχρι το πρωί. Μία νύχτα ,που θα εξελιχθεί σε ημέρα, στο Berlin δε θα σε απογοητεύσει ποτέ!

Χρυστοστόμου Σμύρνης 10

Θεσσαλονίκη χωρίς μπουζούκι δε γίνεται! Και αν πρόκειται να τραβήξεις αυτό το δρόμο πρέπει να το κάνεις σωστά! Αν ακούς ροκ τις πρώτες πρωινές ώρες πας Berlin αν ακούς ελληνικά πας Χρώμα! Πολλοί αναρωτιούνται ποιος είναι ο λόγος συγκέντρωσης τόσων αυτοκινήτων στην αλάνα στη στροφή της Ανδριανουπόλεως, μα οι περισσότεροι ξέρουν. Είναι το μαγαζί που θα πας και θα περάσεις καλά και θα μάθεις και όσο τραγούδια μπορεί να μη ξέρεις ήδη, θα χορέψεις, θα ακούσεις ωραίες και διάσημες φωνές και θα διασκεδάσεις με την καρδιά σου. Βάλτε Χρώμα στις νύχτες σας!

Ανδριανουπόλεως 3, 693 846 8920

Τόση διασκέδαση, τόσος χορός, τόσο κέφι και τόση ενέργεια που έχει ξοδευτεί σε βόλτες σε όλη την πόλη πρέπει οπωσδήποτε να ανανεωθεί για να μπορέσεις να κοιμηθείς ήρεμος  ή για να συνεχίσεις το ταξίδι σου σε κάποια επόμενη πόλη!

Μπουγάτσα Γιάννης

Θεσσαλονίκη = Μπουγάτσα. Μπουγάτσα με κρέμα (η κλασσική), με κιμά, με σπανάκι, με μερέντα , με τυρί και ότι άλλη γέμιση μπορεί να βάλει ο λογισμός σου αρκεί το φύλλο να είναι το χαρακτηριστικό κρατσανιστό, βουτυράτο φύλλο της μπουγάτσας εμείς στη Θεσσαλονίκη το λέμε μπουγάτσα (και δεν ντρεπόμαστε καθόλου γι αυτό). Μετά λοιπόν από μία εξαιρετική μπαρότσαρκα σε κάθε γωνία της πόλης επιβάλλεται να περάσεις από το Γιάννη για να σε ρωτήσει αν «θα τη σφάξει» ή όχι, τη μπουγάτσα. Το χαρακτηριστικό του στυλ, η μεγάλη ποικιλία σε μπουγάτσες και πιτοειδή αυτές τις σκοτεινές ώρες τις ημέρας τον έχουν καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια και από το μακρόστενο ψαγμένο μαγαζάκι στο τέλος της Μητροπόλεως έχει κάνει και επέκταση και μπορείς να φας τη μπουγάτσα σου και να πιεις το σοκολατούχο γάλα σου στη θαλπωρή του μαγαζιού και να συναντηθείς και με άλλα κουρασμένα μουτράκια που δεν πέτυχες κατά της διάρκεια της ημέρας σου. Καλή απόλαυση

Μητροπόλεως 106, 231 025 7375

Εστιατόριο – Πατσατζίδικο Τσαρουχάς

Ωραία και η μπουγάτσα αλλά εδώ που τα λέμε λίγα πράγματα θα παρηγορήσουν το στομάχι σου όπως μία ωραία ζεστή σούπα (μπορεί και ο συνδυασμός τους να είναι ακόμη καλύτερος). Ο Τσαρουχάς είναι το πιο ιστορικό και ένα από τα ελάχιστα πατσατζίδικα – σουπάδικα που έχουν απομείνει στην πόλη πια. Εξακολουθεί να φτιάχνει όμως τον παραδοσιακό πατσά όπως παλιά και να αποτελεί σημείο αναφοράς μετά από μία ωραία νύχτα. Η κλασσική εκδοχή του πατσά είναι με ξύδι και μπούκοβο αλλά αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται καλό είναι αρχικά να τον μοιραστείτε γιατί είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο. Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές σε σούπες, μαγειρευτά και κάποιες σαλάτες για ένα πιο πλήρες μενού που θα ικανοποιήσει την παρέα για μαγειρευτό φαγητό όλες τις ώρες της ημέρας!

Ολύμπου 78

Τιπ: Δε γίνεται να φύγετε από την πόλη αν δε δοκιμάσετε τσουρέκι από τον Τερκενλή (το διάσημο είναι με γλάσο λευκής σοκολάτα και γέμιση κάστανο), πουράκια και καριόκες από το Χατζηφωτίου (την κλασσική εκδοχή αλλά και τις γεύσεις), το διάσημο σαλονικιώτικό Αρμενοβιλ και παγωτό από τα Plasir, βουτυράτα σιροπιαστά από το Χατζή, τρίγωνα Πανοράματος από τον Ελενίδη, λαχταριστά τυλιχτά από το Papillon, κουλουράκια από το Cookie man, μπεζέδες από τον Εμμανουήλ Μπεζέ (είτε παντρεύεστε είτε όχι), μιλφέιγ από τον Κωνσταντινίδη. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία η Θεσσαλονίκη ως πόλη του γλυκού!

Τιπ 2: Κάνε τη βόλτα σου στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, για να απολαύσεις θεάματα στο Θέατρο Βεργίνα! Αυτή την Πρωτοχρονιά μπορείς να διασκεδάσεις με την Μελίνα Ασλανίδου παρέα με τους Παναγιώτη Πετράκη, Μιχάλη Μαρίνο & Εύη Σιαμαντά, οι οποίοι μας μεταφέρουν στις μεγαλύτερες μουσικές μητροπόλεις του κόσμου με τη νέα μουσική υπερπαραγωγή του Regency Casino Thessaloniki!

Τιπ 3: Γι’ αυτούς που είναι ή αισθάνονται ακόμη παιδιά επισκεφθείτε το Χριστουγεννιάτικο Αστερόκοσμο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα ή απλά περιηγηθείτε στο κέντρο της πόλης, στην Αριστοτέλους ή τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όπου θα πετύχετε κάποια από τις 130 εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για το «Χριστούγεννα Μαζί». 

Η ομάδα της εφημερίδας Τύπος Θεσσαλονίκης και το typosthes.gr σας εύχονται καλή διασκέδαση και καλή χρονιά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεβαίνει συνεχώς η βενζίνη – Μια ανάσα από τα 2 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή (VIDEO)
«Το 60% είναι φόρος. Είμαστε η 3η πιο ακριβή χώρα στην αμόλυβδη στην Ευρώπη», είπε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής
Ανεβαίνει συνεχώς η βενζίνη – Μια ανάσα από τα 2 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή (VIDEO)