Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαγική ατμόσφαιρα στο «Πάρκο των Ευχών» στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ανοίγει τις "πύλες" του την Παρασκευή στο Πάρκο Αλκαζάρ ...

Το γνωστό πάρκο Αλκαζάρ, στην καρδιά της Λάρισας, μετατρέπεται από αυτήν την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, και για έναν μήνα σε «Πάρκο των Ευχών» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα σε ένα μαγικό περιβάλλον με πολύ πράσινο, όμορφο φωτισμό, γιορτινή ατμόσφαιρα, παγοδρόμιο και πολλές δραστηριότητες. Οι «πύλες» του Πάρκου των Ευχών θα ανοίξουν την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ η επίσημη έναρξη θα γίνει το Σάββατο με διάφορα events.

Το Πάρκο των Ευχών και η Λίμνη των Χριστουγέννων αναπτύσσονται σε συνολική έκταση 64 στρεμμάτων. Εκεί θα βρείτε 19 θεματικούς χώρους, όπως το Σπίτι του Άη-Βασίλη, το ταχυδρομείο, το παιχνιδόκουτο, το τρένο του Βόρειου Πόλου, τη Μανιταροχώρα, το Εργαστήρι και το Σινέ των Ξωτικών, το Ζαχαρόσπιτο, την οικογένεια χιονανθρώπων κ.ά,  καθώς και χριστουγεννιάτικη αγορά, καρουζέλ, fun park και σκηνές όπου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις και συναυλίες. Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά και ελάφια, ενώ εντυπωσιακή είναι τη νύχτα η φωτισμένη γέφυρα στη λίμνη και τα συντριβάνια που αλλάζουν χρώματα.

Στη μεγάλη τεχνητή λίμνη των 4.000 τ.μ. που βρίσκεται στο πάρκο, στήνεται ένα παγοδρόμιο 450 τ.μ., πάνω σε ειδική εξέδρα 600 τ.μ. 

«Για μια καταπληκτική δημιουργία που ίσως και να είναι η πρώτη στη χώρα με το μέγεθος και την εμβέλεια που έχει το πάρκο αυτήν την στιγμή», μίλησε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στη διάρκεια δημοσιογραφικής ξενάγησης στο χώρο. Η Λάρισα το ήθελε εδώ και χρόνια, το κάναμε πραγματικότητα και ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει, τόνισε ο κ. Καλογιάννης, καλώντας όλον τον κόσμο της πόλης, της ευρύτερης περιοχής αλλά και της χώρας να επισκεφθούν το πάρκο αλλά και τη Λάρισα, αυτήν την «πολύ ζωντανή πόλη».

 

  

 

Τα συνεργεία εργάζονταν πυρετωδώς στο πάρκο χθες, ώστε την Παρασκευή «να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλον τον κόσμο», όπως τόνισε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο πάρκο που θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου θα είναι ελεύθερη, ενώ και το ανώτερο ύψος των παιχνιδιών στο λούνα πάρκ θα είναι 3 ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ