Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη μετά από… 5 μέρες χωρίς νερό – Την κάλεσε η Νοτοπούλου

Έκτακτη σύσκεψη για το νερό αυτή την ώρα στο ΥΜΑΘ

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για το πρόβλημα υδροδότησης, καθώς η πόλη κλείνει πέντε ημέρες χωρίς νερό. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η σύσκεψη όχι μόνο γίνεται πέντε μέρες μετά το συμβάν – που από τις πρώτες ώρες κρίθηκε ως εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα για την υδροδότηση της πόλης – αλλά την σύσκεψη φέρεται να την έχει καλέσει η προϊσταμένη του γραφείου του Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε η Κατερίνα Νοτοπούλου, συμμετέχουν συνεργάτης του αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, τεχνικοί της εταιρείας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Πυλαίας Χορτιάτη - Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας και Παύλου Μελά, Δ. Δεμουρτζίδης, αντίστοιχα.

Συνεχίζονται οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ