Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέο μέτωπο φωτιάς στον Υμηττό: Κίνδυνος για σπίτια στους πρόποδες του βουνού! (βίντεο)

Βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ οι άνεμοι παρασύρουν τις φλόγες προς το βουνό του Υμηττού

Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο ξέσπασε σήμερα. Αυτή τη φορά πρόκειται για φωτιά στον Υμηττό στο ύψος της περιοχής του Καρέα. Η φωτιά ξέσπασε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Κισσού.

Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ οι άνεμοι παρασύρουν τις φλόγες προς το βουνό του Υμηττού. Λόγω των πυκνών καπνών δεν έχει γίνει γνωστό εάν απειλούνται σπίτια. Οι φλόγες κινούνται περιμετρικά πάνω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Έκκληση να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών εναέρια μέσα, καθώς οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί έκανε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος. Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά σε έκταση με πεύκα και ελιές στο Κορωπί, αλλά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικές έδρασαν έγκαιρα και περιορίσαν το μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Δείτε το βίντεο από το MEGA με επεξεργασία από το newsit.gr. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ