Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Από μοναδικά ρούχα μέχρι ζεστό κρασί σε Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ

Μπαζάρ μουσείων και φορέων ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη των γιορτών

Εθιμικά σχεδόν τα παζάρια που μετεξελίχθηκαν σε “μπαζάρ” ή... baz-a-art φορέων, συλλόγων, οργανώσεων αλλά και μουσείων και γκαλερί και χώρων τέχνης, δίνουν το... εναρκτήριο λάκτισμα για τις επικείμενες γιορτές των Χριστουγέννων.

Για 15η συνεχή χρονιά την έναρξη των Χριστουγέννων σηματοδοτεί στη Θεσσαλονίκη το μεγάλο bazaart του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (που επιχειρεί “δυναμική” επάνοδο μετά τη διακοπή της λειτουργίας του επί εξάμηνο και πλέον λόγω οικονομικών δυσχερειών).

Στο πρώτο bazaart για την πόλη που διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσφέρει στους φιλότεχνους καλλιτεχνικές εκδόσεις, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, μοναδικά ρούχα (flee market) και έργα Ελλήνων δημιουργών (art market) που διατέθηκαν από τους καλλιτέχνες αποκλειστικά για τη διοργάνωση. Το μπαζάρ του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ) θα είναι ανοιχτό το Σάββατο από τις 11 το πρωί ως τις 6.30 το απόγευμα και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου απ τις 11 ο πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου διοργανώνεται -υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και του Δήμου Θεσσαλονίκης- το 39ο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Ευαγγελικής Εκκλησίας Γερμανόγλωσσων. Το παζάρι πλήρως οργανωμένο έτσι που να “θυμίζει” τα μνημειώδη χριστουγεννιάτικα παζάρια της Νυρεμβέργης, της Βιέννης, του Μονάχου (γερμανόφωνων πόλεων με παράδοση αιώνων στις χριστουγεννιάτικες γιορτές) θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανική Σχολή στην Πυλαία. Στην αυλή της Σχολής θα προσφέρονται λαχταριστά γερμανικά λουκάνικα, πατατοσαλάτα και ζεστό κόκκινο κρασί μαζί με άλλες γερμανικές λιχουδιές. Μελωδική χριστουγεννιάτικη μουσική των χορωδιών θα συνοδεύει τους επισκέπτες στη βόλτα τους, προσκαλώντας τους να ξεκουραστούν στο φουαγιέ της Σχολής. Υπάρχει και ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες όπως ένα σταντ που τα παιδιά θα μπορούν να βάψουν το πρόσωπό τους με χαρούμενα χρώματα. Η γιορτή ξεκινά στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 3 μ.μ.

Εκδόσεις υψηλής ποιότητας με έκπτωση 40% προσφέρει το βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας) από την Τρίτη 1 ως και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11) στη Θεσσαλονίκη ενώ στις εγκαταστάσεις του βιβλιοπωλείου από την 1η ως και τις 5 Δεκεμβρίου θα διατίθενται με έκπτωση 50% τα πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, λευκώματα, βιβλία και αντικείμενα που φέρουν τη σφραγίδα του ΕΛΙΑ (Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους