Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Aύριο ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους! (φώτο)

Σε εορταστικό κλίμα εισέρχεται το κέντρο της πόλης- Σπιτάκι του Αη Βασίλη, δημιουργικά εργαστήρια, αλλά και παγοδρόμιο και τσουλήθρα 6 μέτρων μας περιμένουν στην Αριστοτέλους......

Αύριο, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, θα φωτιστεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, καθώς τα φετινά Χριστούγεννα Δήμος και Επιμελητήριο συνεργάζονται για τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας στο κέντρο της πόλης.

Όπως είπε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, στόχος του Επιμελητηρίου είναι η τόνωση της διάθεσης των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο κέντρο της πόλης και επομένως η ενίσχυση της αγοράς μέσω της αύξησης της κατανάλωσης. «Σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης η περίοδος των Χριστουγέννων είναι διαφορετική, πιο φωτεινή, πιο λαμπερή και θέλουμε η Θεσσαλονίκη μας να έχει εορταστικό χρώμα ώστε όλοι να νιώσουμε όσο γίνεται καλύτερα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι το ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου εστιάζεται στη στήριξη των επαγγελματιών με όλους τους τρόπους αυτή τη δύσκολη για την αγορά περίοδο.

Κληθείς να σχολιάσει κριτικές για τον στολισμό ο κ. Ζορπίδης είπε ότι σχόλια πάντα θα υπάρχουν, ενώ πρόσθεσε ότι πρόθεση του Επιμελητηρίου είναι του χρόνου να γίνει η ανάθεση πολύ νωρίτερα, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίες και να ανατεθεί ο στολισμός σε επαγγελματίες, καθώς όπως τόνισε «εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες, είμαστε ερασιτέχνες και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες και να δημιουργήσουμε εορταστικό πνεύμα στην πόλη».  Σε ότι αφορά το κόστος στολισμού της Αριστοτέλους και της Αγ. Σοφίας φτάνει τις 150.000 ευρώ περίπου, σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη. 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης σημείωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εορταστικών εκδηλώσεων των φετινών Χριστουγέννων διαβουλεύτηκε με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και κατέληξε να συνεργαστεί με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο με στόχο να δώσει πνοή στην αγορά. «Θέλουμε οι πολίτες και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να έχουν επιπλέον κίνητρο για να βρεθούν στο κέντρο» επεσήμανε ο κ. Λεκάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς προς όφελος της οικονομίας της περιοχής.  

Οι χώροι και ο διάκοσμος

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανέθεσε φέτος στο ΕΕΘ το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους. Ειδικότερα, οι χώροι των εκδηλώσεων που παραχωρήθηκαν στο ΕΕΘ περιλαμβάνουν την πλατεία Αριστοτέλους, τον μνημειακό άξονα της οδού Αριστοτέλους, από την οδό Μητροπόλεων έως την οδό Εγνατία, καθώς και τον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας.

Παράλληλα η δημοτική αρχή τοποθετεί νέο φωτεινό εορταστικό διάκοσμο σε κόμβους, οδούς και πλατείες.

Ο κ. Λεκάκης έκανε λόγο για "γενναία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το στολισμό της πόλης που θα στοιχίσει 200.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει εορταστικό διάκοσμο σε πλατείες, δρόμων και χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα σημεία".

Σύμφωνα με το ΕΕΘ, μεταξύ άλλων, στον άξονα της Αριστοτέλους στήθηκαν δυο μεγάλα φυσικά δένδρα το ένα 15 μέτρων και το άλλο 7 μέτρων, καθώς και μια μεγάλη φάτνη. Στην πλατεία, υπάρχει και το Σπιτάκι του Αη Βασίλη, αλλά και τρία ακόμη σπιτάκια δημιουργικών εργαστηρίων (των Κατασκευών, της Ζωγραφικής και του Παραμυθιού). Επίσης, θα υπάρχει το Σπίτι της Αγάπης, όπου συλλέγονται ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα για διάφορα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και πρόσφυγες και για όσους έχουν ανάγκη. Υπάρχει και εξέδρα παραστάσεων όπου θα λαμβάνουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις από συλλόγους παραδοσιακών χορών, συγκροτήματα και χορωδίες. Σπιτάκι για το Ταχυδρομείο θα υπάρχει ανάμεσα στο Ηλέκτρα Παλάς και το Ολύμπιο, όπου η γυναίκα του Αη Βασίλη θα συλλέγει τις ευχετήριες κάρτες και θα βοηθά τα παιδιά να γράφουν γράμματα στον Αγιο Βασίλη.

Επίσης, στην Αριστοτέλους έχουν τοποθετηθεί και άλλα 15 ξύλινα σπιτάκια τα οποία έχουν δοθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, ενώ θα στεγάσουν και μερικούς επαγγελματίες της πόλης. Θα αρχίσουν να λειτουργούν τις προσεχείς ημέρες.

 Στην Αγίας Σοφίας

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας έχει στηθεί ήδη καρουζέλ , ενώ θα λειτουργεί και ένα οικολογικό τρένο που λειτουργεί με μπαταρίες και με ενέργεια από τον ήλιο. Επίσης θα υπάρχουν διάφορες δράσεις δρόμου από κλόουν, ζογκλέρ κ.ά. 

Εισιτήριο μόνο για τα παιχνίδια και το παγοδρόμιο

Η είσοδος αλλά και η συμμετοχή στις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης είναι ελεύθερη και δωρεάν.  Εισιτήριο υπάρχει μόνο στα παιχνίδια (2,5 ευρώ για το καρουζέλ και 5 για το παγοδρόμιο).

Ειδικότερα, στην πλατεία Αριστοτέλους οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν στο παγοδρόμιο στο καρουζέλ, στο τρενάκι, στην τσουλήθρα με συνθετικό πάγο, καθώς και στο bungee τραμπολίνο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέμπη: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την τραγωδία – Εκτροχιασμός πριν τη σύγκρουση
Σύμφωνα με την έκθεση των εμπειρογνωμόνων των συγγενών, αποδεικνύεται η μεταφορά 12 έως 15 τόνων εύφλεκτων διαλυτών από την εμπορική αμαξοστοιχία
Τέμπη: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την τραγωδία – Εκτροχιασμός πριν τη σύγκρουση