Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Έφτασε ο χειμώνας, ίσως και τα χιόνια σήμερα!

Αργά το βράδυ ίσως χιονίζει στην πόλη, ενώ η θερμοκρασία θα έχει κάνει βουτιά…

Από την Τετάρτη αναμένεται μεταβολή του καιρού στη χώρα μας,  με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους δυνατούς ανέμους και τα χιόνια στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και της  βόρειας Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και από το βράδυ ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα θερμόμετρα θα δείχνουν, τα ξημερώματα 7 βαθμούς, το μεσημέρι 4 και το βράδυ 0. Πιο αναλυτικά:        

Στη Θράκη θα έχουμε, παγωνιά, δυνατούς βορειοανατολικούς ανέμους και, μέχρι το μεσημέρι χιονόνερο ή χιόνι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-1) έως 4 βαθμούς.     

Στη Μακεδονία αναμένονται, στα ορεινά χιονοπτώσεις και στα πεδινά, αρχικά βροχές και από το απόγευμα χιόνια. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 7 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, στην Αχαΐα και στην Ηλεία προβλέπονται, το πρωί λίγες νεφώσεις και άνεμοι μικρής έντασης και από το απόγευμα  σποραδικές βροχές, ισχυροί ανατολικοί άνεμοι και στα ορεινά χιόνια. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα πεδινά έως τους 16 βαθμούς και στο εσωτερικό της Ηπείρου μέχρι τους 12.               

Σε όλη την υπόλοιπη Πελοπόννησο προβλέπονται, συννεφιά, βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνια.  Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 13 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη και στη Γαύδο αναμένονται, από το μεσημέρι και μετά, αυξημένες νεφώσεις, σποραδικές βροχές και απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείξουν μέχρι τους 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση μέχρι 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα επικρατεί ηλιοφάνεια, αλλά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς.   

Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, προβλέπονται  πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι και στα βορειότερα βροχές. Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπεται, βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνια. Τη νύχτα θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει 6 με 8 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται, συννεφιά, από το μεσημέρι βροχές και πολύς αέρας,  το βράδυ, στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια, χιόνι.  Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ