Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χαλκιδική

Χαλκιδική: Στη φυλακή 66χρονος για κατάχρηση ανηλίκου - Θύμα ο ανιψιός του

Χαλκιδική: Στη φυλακή 66χρονος για κατάχρηση ανηλίκου - Θύμα ο ανιψιός του
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι γονείς ήταν αυτοί που απευθύνθηκαν τον περυσινό Οκτώβριο στην Αστυνομία

Στη φυλακή επέστρεψε μετά την καταδίκη του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκιδικής ένας 66χρονος που καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12,5 ετών για κατάχρηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, με θύμα τον 8χρονο (εξ αγχιστείας) ανιψιό του.

Οι πράξεις που περιγράφονται στο κατηγορητήριο τελέστηκαν στο διαμέρισμα του 66χρονου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όταν ανέλαβε την επίβλεψη του ανήλικου επειδή αναγκάστηκαν να απουσιάσουν για λίγη ώρα οι γονείς του που διαμένουν σε διπλανό διαμέρισμα.

Οι γονείς ήταν αυτοί που απευθύνθηκαν τον περυσινό Οκτώβριο στην Αστυνομία καταγγέλλοντας «αγγίγματα σε απόκρυφα σημεία» του γιου τους. Τα όσα κατήγγειλαν επιβεβαιώθηκαν από τον 8χρονο κατά την εξέτασή του από παιδοψυχολόγο.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος δέχθηκε ότι είχε μία στιγμιαία επαφή αλλά χωρίς πονηρό σκοπό. Δεν μπόρεσε όμως να πείσει δικαστές και ενόρκους που τον έκριναν ομόφωνα ένοχο, ενώ κατά πλειοψηφία (4-3) απορρίφθηκε το αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών. Αθωωτική ήταν, τέλος, η ετυμηγορία του ίδιου δικαστηρίου για κάποια φυσίγγια που είχαν βρεθεί στο σπίτι του (κατηγορείτο για κατοχή πυρομαχικών).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Χαλκιδική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί

Ιράν: Eξαπέλυσε πάνω από 500 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ (VIDEO)