Υψηλός θα είναι και αύριο, Παρασκευή ο κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς στην περιοχή της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς από την Πολιτική Προστασία, η περιοχή της Χαλκιδικής θα βρίσκεται σε «κίτρινο» συναγερμό και στην κατηγορία κινδύνου 3. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων)
- Περιφέρεια Κρήτης
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
Δείτε το χάρτη της Πολιτικής Προστασίας:
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για αύριο Παρασκευή 31/07
— Civil Protection GR (@CivPro_GR) July 30, 2026
🟠 Πολύ υψηλός κίνδυνος 4️⃣ σε:
📍 #Αττική & #Κύθηρα #Βοιωτία #Φωκίδα #Αιτωλοακαρνανία
📍 #Αργολίδα #Κορινθία #Λακωνία
📍 #Κρήτη #Κυκλάδες
📍 νησιά ΒΑ #Αιγαίου #Σκύρο
📍 περιοχές #Εύβοιας #Φθιώτιδας #Αχαΐας #Ηλείας… pic.twitter.com/I3kaFKmHyA
Σημειώνεται ότι λόγω του αυξημένου κινδύνου για πρόκληση πυρκαγιάς και αύριο Παρασκευή θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα σε δασικές περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη από τις 08:00 έως τις 20:00
Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, αναφέρεται:
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής ενημερώνει τους πολίτες ότι, κατόπιν απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη από τις 08:00 έως τις 20:00 την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς (Δείκτης Επικινδυνότητας 3).
Η απαγόρευση ισχύει στις εξής περιοχές:
Δήμος Κασσάνδρας: Χερσόνησος Κασσάνδρας – «Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό έως Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» της Τ.Κ. Παλιουρίου.
Δήμος Σιθωνίας: Χερσόνησος Σιθωνίας – Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι, από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό έως τη Συκιά.
Δήμος Αριστοτέλη: (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατονίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου).
Για την εφαρμογή του μέτρου θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σημεία εισόδου των δασικών δρόμων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ προβλέπεται η απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές, με εξαίρεση τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις δράσεις πυροπροστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής απευθύνει έκκληση προς κατοίκους και επισκέπτες να τηρήσουν την απαγόρευση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, συμβάλλοντας στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, των δασικών οικοσυστημάτων και της δημόσιας περιουσίας.
Υπενθυμίζεται ότι η παραβίαση της απόφασης επισύρει διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
- Θεσσαλονίκη: Έτσι θα είναι η ΔΕΘ μετά την ανάπλαση- Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός (ΦΩΤΟ)
- Θεσσαλονίκη: Ατελείωτη ουρά για να βγάλουν διαβατήριο με παλιά ταυτότητα – Αναμονή για 5 ώρες
- Απίστευτες μεθοδεύσεις εργοδοτών: Εργαζόμενοι κρύβονται σε… φέρετρα και κάνουν τους πελάτες σε ξαπλώστρα
- Θυελλώδεις οι άνεμοι που πνέουν στο Ρέθυμνο – Στα 125 χλμ/ώρα έφτασαν οι ριπές