Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Χαλκιδική

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο στη Χαλκιδική – Μεγάλη κινητοποίηση, σηκώθηκαν 3 αεροπλάνα

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο στη Χαλκιδική – Μεγάλη κινητοποίηση, σηκώθηκαν 3 αεροπλάνα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες πυροσβέστες και τέσσερα εναέρια

Συναγερμός για φωτιά σήμανε σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Αυγούστου στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στα Σήμαντρα. 

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14:40 και στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμβάλλουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. 

Σημειώνεται ότι από τη φωτιά προς το παρόν δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 4 περιοχές αύριο 

Σε ισχύ θα τεθεί από αύριο το πρωί ως το πρωί της Παρασκευής νέα απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου. Τη σχετική απόφαση έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς (Δείκτης Επικινδυνότητας 4).

Η απαγόρευση ισχύει στις εξής περιοχές:

  • Δήμος Κασσάνδρας: Χερσόνησος Κασσάνδρας - «Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό έως Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» της Τ.Κ. Παλιουρίου.
  • Δήμος Σιθωνίας: Χερσόνησος Σιθωνίας - Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι, από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό έως τη Συκιά.
  • Δήμος Αριστοτέλη: (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη - Τσάμια Στρατονίκης - Φυσώκα - Σκοπευτήριο Στρατωνίου).
  • Δήμος Πολυγύρου: Ορεινός όγκος Χολομώντα (Αναδασώσεις περιοχή Βραστάμων, Περιοχή ευθύνης Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη).

Για την εφαρμογή του μέτρου θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σημεία εισόδου των δασικών δρόμων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ προβλέπεται η απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές, με εξαίρεση τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις δράσεις πυροπροστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής απευθύνει έκκληση προς κατοίκους και επισκέπτες να τηρήσουν την απαγόρευση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, συμβάλλοντας στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, των δασικών οικοσυστημάτων και της δημόσιας περιουσίας.

*Φωτογραφία αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Χαλκιδική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Φωτιά στον Λουτρόπυργο Αττικής: Εκκενώνονται τρεις περιοχές
κατάσβεση φωτιάς από ελικόπτερο

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 59χρονο για τις φωτιές στη Σίνδο
59xronos fwties sindos