Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/8) σε δασική έκταση σε περιοχή στην Χαλκιδική.
Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ανοιξιάτικα, στον δήμο Αριστοτέλη.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 15:43 και κινητοποίησε άμεσα δυνάμεις για την κατάσβεση, με στόχο να περιοριστεί η φωτιά πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.
UPD 18:00: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη φωτιά στα Ανοιξιάτικα Χαλκιδικής με δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.
Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με 10 οχήματα. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.
Στην επιχείρηση συμμετέχει και ο δήμος Αριστοτέλη, διαθέτοντας υδροφόρες για την υποστήριξη του έργου της Πυροσβεστικής.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ανοιξιάτικα Χαλκιδικής. Κινητοποιήθηκαν 42 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 28, 2026
*φωτογραφία αρχείου
- Θεσσαλονίκη: 9 μέρες στη ΔΕΘ και όλες οι συναυλίες με 39 ευρώ - Μέχρι πότε η προσφορά
- Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας από φωτιά σε σπίτι στον Εύοσμο
- Μητσοτάκης: Όποιος λέει ότι η Δυτική Μακεδονία μπορεί να επιστρέψει στο λιγνίτη λέει ψέματα
- Ο πιο... πληγωμένος επιβάτης του Μετρό Θεσσαλονίκης - «Φαντασμαγορικό αλλά χώρισα» (VIDEO)