Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αποκαταστάθηκε υποστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, που είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία

ο αξιωματικός απαλλάχθηκε για όλες τις κατηγορίες που του είχε προσάψει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Την πλήρη αποκατάσταση υποστράτηγου ε.α., ο οποίος είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία τον Ιούλιο του 2014, ανακοίνωσε σήμερα το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, καθώς ο αξιωματικός απαλλάχθηκε για όλες τις κατηγορίες που του είχε προσάψει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο αξιωματικός είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έπειτα από ισχυρισμό ηγετικού στελέχους κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών ότι έδωσε 11.000 ευρώ στον εν λόγω αξιωματικό, για να βρει άτομο που του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Σε βάρος του αξιωματικού είχε σχηματιστεί δικογραφία για παθητική δωροδοκία και άλλα αδικήματα.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν έγιναν δεκτά από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, «ο ανωτέρω αξιωματικός απηλλάγη από όλες τις κατηγορίες με τα ακόλουθα αμετάκλητα απαλλακτικά Βουλεύματα:

• απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς, για τις αξιόποινες πράξεις της παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, και

• απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων κατ' εξακολούθηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη Κεφαλογιάννη στον Μπελέρη: Όπλα του η αλήθεια και η πατριωτική αγάπη
«Η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας εξαρτάται από το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας»
Επίσκεψη Κεφαλογιάννη στον Μπελέρη: Όπλα του η αλήθεια και η πατριωτική αγάπη