Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Μέγαρα, Κρήτη και Κόρινθο

Συνελήφθη, χθες, στο πλαίσιο του αυτόφωρου ένας 52χρονος ως υπαίτιος για την πυρκαγιά στα Μέγαρα

Παραμένει και το πρωί της Τρίτης σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άκρες Μεγάρων, κοντά στο πεδίο βολής, στους πρόποδες του όρους Πατέρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Ως υπαίτιος για τη φωτιά συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 52χρονος. Ο συλληφθείς οδηγείται την Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη διάρκεια αγροτικών εργασιών άναψε φωτιά, η οποία του ξέφυγε.

Στο μεταξύ, στις φλόγες τυλίχθηκε στις 2.10 τη νύχτα χορτολιβαδική έκταση στα Χάρκια Ρεθύμνου. Επί τόπου βρίσκονται 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρου τμήματος κι ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Και στη Χερσόνησο Ηρακλείου, στην Τοπική Κοινότητα Ποταμιών, στις 07.25 της Τρίτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά, που κατακαίει δασική έκταση. Επιχειρούν να τη σβήσουν 10 οχήματα με 24 πυροσβέστες και 11 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Την ίδια ώρα, μαίνεται από τις 09.00 της Τρίτης δασική πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Εννέα οχήματα με 25 πυροσβέστες έχουν αναλάβει το έργο της πυρόσβεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη