Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έστησαν παράνομο «καζίνο» στο πατάρι καφετέριας! (φωτο)

Στο αυτόφωρο από την αστυνομία συνολικά 15 άτομα που έπαιζαν παράνομο τυχερό παιχνίδι

Συνολικά 15 άτομα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, για παράνομη διενέργεια τυχερού παιγνίου, ύστερα από αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Χαριλάου από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 15 ημεδαπούς, ηλικίας από 24 έως 65 ετών, εκ των οποίων ένας υπεύθυνος – διευθύνων του καταστήματος, τρεις συνδιοργανωτές του παράνομου χαρτοπαιγνίου, δύο άτομα, οι οποίοι διευκόλυναν στη διενέργειά του είτε ως ντήλερ είτε ως βοηθοί των διοργανωτών και εννέα παίκτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην παράνομη διενέργεια του χαρτοπαιγνίου «TEXAS HOLDEM POKER» με χρήματα.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος του 67χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της παράβασης των διατάξεων περί τυχερών και μη παιγνίων και του Νόμου για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε χώρο της καφετέριας (πατάρι), υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος (οβάλ τραπέζι, τσόχα κ.λ.π.), όπου διενεργούνταν το προαναφερόμενο παίγνιο.

Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από το κατάστημα και την κατοχή των συλληφθέντων:

• 11 τράπουλες,

• 640 μάρκες διαφόρων χρωμάτων, που αντιστοιχούσαν σε διαφορετικά χρηματικά ποσά και

• Χρηματικό ποσό 6.610 ευρώ

Επιπλέον, διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία κυκλώματος καταγραφής εικόνας και ήχου, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με κάμερες που κατέγραφαν κινήσεις σε εξωτερικό δημόσιο χώρο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ