Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο

Αισιοδοξία ότι θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και εντός της ημέρας - Ήρωες θα ανακηρυχθούν οι δύο νεκροί δασοπυροσβέστες

Αισιοδοξία εκφράζουν οι Αρχές στην Κύπρο σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και τέσσερις μέρες. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι δυνατό εντός της ημέρας να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Σήμερα, για πρώτη φορά, επιχειρούν 18 πτητικά μέσα από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία. Εφόσον ελεγχθεί και κατασβεστεί η πυρκαγιά, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 μέρες επιτήρησης της περιοχής, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Μάκης Τσιντίδης.

Για την κατάσταση στην περιοχή της πυρκαγιάς ενημέρωσαν το Υπουργικό Συμβούλιο οι υπουργοί Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, και Φυσικών Πόρων, Νίκος Κουγιάλης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο δασοπυροσβεστών, τους οποίους αποφάσισε να ανακηρύξει ήρωες. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη φωτιά είναι δύο νεκροί δασοπυροσβέστες, ενώ περισσότερα από 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν γίνει στάχτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαμία: Πάνω από 30 μηνύσεις για δηλητηρίαση από σχολικό γεύμα
Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν την Παρασκευή (17/5) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν
Λαμία: Πάνω από 30 μηνύσεις για δηλητηρίαση από σχολικό γεύμα
Αγγελούδης: «Να κλείσουμε τις πόρτες στην άνοδο του εθνικιστικού λόγου και του λαϊκισμού»
"Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ρόλο να παίξει" με τις πρωτοβουλίες της στη συνδιαμόρφωση ενός μέλλοντος "ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και...
Αγγελούδης: «Να κλείσουμε τις πόρτες στην άνοδο του εθνικιστικού λόγου και του λαϊκισμού»