Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ με λεία 21.000€

Σύλληψη δύο ανδρών που είχαν κάνει… δέκα ληστείες!

Τέλος στη δράση συμμορίας που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα υπεραγορών (σούπερ-μάρκετ), έβαλαν έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν χθες, δύο άνδρες ηλικίας 54 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, και παραβάσεων των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 54χρονος από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2016, διέπραξε 4 ληστείες σε σούπερ-μάρκετ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, στα οποία εισήλθε έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από τα ταμεία το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.912 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία περίπτωση κρατούσε δύο πιστόλια, ενώ σε έτερη περίπτωση έβαλλε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Στη συνέχεια, ενώθηκε με τον 34χρονο, με σκοπό την από κοινού διάπραξη ένοπλων ληστειών σε σούπερ-μάρκετ και τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 29-02-2016 έως 31-05-2016, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών που έφεραν αμφότεροι, διέπραξαν έξι ληστείες σε σούπερ-μάρκετ της πόλης, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 16.914,97 ευρώ. Σε δύο περιπτώσεις ο 54χρονος, έβαλλε από μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Στην κατοχή του 54χρονου καθώς και σε έρευνα της οικίας του και του αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 3,1 γραμμαρίων και μία (1) θήκη μεταφοράς αεροβόλου όπλου.

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε 1 απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο