Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σκηνοθετημένη η «ληστεία» €140.000 στην πλατεία Ελευθερίας

Ψευδής η καταγγελία που έκανε 61χρονος, που προσπαθούσε να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων

Σκηνοθετημένη ήταν, όπως αποδείχθηκε, η ληστεία με λεία €140.000 που καταγγέλθηκε ότι έγινε τη Δευτέρα στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη. Όπως αποδείχθηκε ο 61χρονος που έκανε την καταγγελία, προσπαθούσε να δικαιολογήσει στην οικογένειά του το πώς ξοδεύτηκε το χρηματικό ποσό των 140.000 ευρώ που είχε.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα ένας 61χρονος κατήγγειλε ψευδώς στην αστυνομία την κλοπή των χρημάτων που είχε στην κατοχή του. Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι, ενώ βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη, κατά την αποβίβασή από το όχημά στο οποίο επέβαινε, δύο άτομα, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του οχήματος το χρηματικό ποσό των 140.000 ευρώ (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ και εδώ).

Από τη διερεύνηση των καταγγελλομένων προέκυψε ότι ο 61χρονος κατήγγειλε ψευδώς το προαναφερόμενο περιστατικό, προκειμένου να αιτιολογήσει την τμηματική ανάλωση του παραπάνω ποσού στην οικογένειά του. Μάλιστα,  ο 61χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει ήδη στην αστυνομία ότι δεν συνέβη ποτέ το περιστατικό που κατήγγειλε. Ο λόγος ήταν, ότι είχε ξοδέψει στις € 140.000 και έψαχνε τρόπο να το δικαιολογήσει. Στην ομολογία του, ισχυρίστηκε πως τα κατανάλωσε για οικογενειακές υποχρεώσεις, που αφορούσαν την γυναίκα και το παιδί του.

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 61χρονου για τα αδικήματα της «Ψευδούς ανακοίνωσης στην Αρχή περί τελέσεως εγκλήματος» και «Ψευδορκίας». Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας: «Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης «σκηνοθετημένης» ληστείας.

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 61χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της «Ψευδούς ανακοίνωσης στην Αρχή περί τελέσεως εγκλήματος» και «Ψευδορκίας».

Ειδικότερα, την 04-07-2016, ο προαναφερόμενος, κατήγγειλε στις Αστυνομικές Αρχές ότι, ενώ βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά την αποβίβασή από το όχημά στο οποίο επέβαινε, δύο άτομα, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του οχήματος το χρηματικό ποσό των (140.000) ευρώ.

Από τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και την εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 61χρονος κατήγγειλε ψευδώς το προαναφερόμενο περιστατικό, προκειμένου να αιτιολογήσει την τμηματική ανάλωση του παραπάνω ποσού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους