Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξαπατούσε κόσμο προσποιούμενος το διευθυντή τράπεζας - Λεία € 18.500

Δικογραφία από την αστυνομία σε βάρος δύο αντρών και μιας γυναίκας, που είχαν κάνει τουλάχιστον 5 απάτες

Στην εξιχνίαση 5 περιπτώσεων τηλεφωνικής απάτης και μίας απόπειρας, το περασμένο καλοκαίρι σε Κιλκίς, Ξάνθη, Ηλεία, Ζάκυνθο και Ροδόπη, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 31χρονου, ο οποίος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, ενός 64χρονου και μίας 40χρονης, όλοι τους Έλληνες.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2015 ο 31χρονος τηλεφώνησε σε ιερέα σε περιοχή του Κιλκίς και προσποιούμενος το διευθυντή τραπεζικού καταστήματος, με το πρόσχημα ότι επίκειται κούρεμα στις τραπεζικές καταθέσεις, τον έπεισε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, τα οποία παρέλαβαν αργότερα ο 64χρονος και η 40χρονη από υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2015, απέσπασαν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, στην περιοχή της Ξάνθης, της Ηλείας και της Ζακύνθου, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από άτομο στην περιοχή της Ροδόπης.

Συνολικά, το παράνομο συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν υπολογίζεται στα 18.500 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας: Ποια ερμηνεύτρια θα ψάλει τον Εθνικό Ύμνο
«Το ήθελα για τη Γαλλία να συμβεί, γιατί οι πρώτοι που με πήραν από την Ελλάδα ήταν οι Γάλλοι» δήλωσε η μεγάλη ερμηνεύτρια
Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας: Ποια ερμηνεύτρια θα ψάλει τον Εθνικό Ύμνο