Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά στη Σάμο (video)

Αναμένονται ενισχύσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την κατάσβεσή της – Πυρκαγιά και στην Άνδρο

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται και σήμερα, Σάββατο, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3.10 το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο, με αφετηρία πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν είναι σε ευθεία γραμμή, αλλά καίει περιμετρικά, πάνω από το Μαλαγάρι και προς τα νότια-τον Μεσόκαμπο. 

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν και πάλι να επιχειρούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Παράλληλα, αναμένεται να φτάσουν και ενισχύσει στο νησί. Συγκεκριμένα 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα θα φτάσουν εντός της ημέρας με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού από την Αττική, ώστε να συνδράμουν στους 33 πυροσβέστες, τα 13 οχήματα, τα 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τα 20 οχήματα ΟΤΑ, τους 50 εθελοντές, τους 50 στρατιώτες και τα 3 μηχανήματα που έδιναν μάχη με τις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ενισχύσεις αναμένεται να φτάσουν και από τη Θεσσαλονίκη.

Πυρκαγιά και στην Άνδρο

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνδρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα επιχειρούσαν προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι και σήμερα, Σάββατο, απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Σάμο, Ικαρία και Χίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ