Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξέσπασε πυρκαγιά στην Κάρυστο, υπό έλεγχο η φωτιά στη Βούλα

Υπό έλεγχο είναι, επίσης, και οι τεσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής σε διάφορα σημεία της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου

Άμεσα έθεσαν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 11.45 σε υπαίθριο οικοπεδικό χώρο στη Βούλα Αττικής, κοντά στο ΠΙΚΠΑ. Επί τόπου έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Δευτέρας πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στο Μαρμάρι Καρύστου, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι και οι τεσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής σε διάφορα σημεία της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Το μεγαλύτερο μέτωπο εκδηλώθηκε στη Γέργερη, δύο ώρες μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει από το απόγευμα. Η νέα πυρκαγιά κινητοποίησε την Πυροσβεστική, που έσπευσε στο σημείο με 17 οχήματα και 40 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, αλλά και τους κατοίκους του χωριού. Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Στις 2 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε φωτιά στους Στόλους του δήμου Γόρτυνας, που σβήστηκε αργότερα με την επέμβαση πέντε ανδρών της Πυροσβεστικής που έσπευσαν με δυο οχήματα.

Λίγο αργότερα, νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στο Σμάρι του δήμου Μίνωα Πεδιάδας, όπου έσπευσαν τρία οχήματα με έξι άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα, που έθεσαν την φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, μία ακόμη φωτιά εκδηλώθηκε στο Ασήμι, όπου επιχείρησαν δύο οχήματα με πέντε άνδρες, που αργότερα κατάφεραν να τη σβήσουν.

Πολύ υψηλός τη Δευτέρα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ