Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αγόραζαν με πλαστές επιταγές αυτοκίνητα από αγγελίες

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία εγκληματική ομάδα πέντε ανδρών που κατηγορούνται για απάτη και πλαστογραφία

Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συμμορία, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες με σκοπό να αποσπάσουν τα οχήματά τους.

Για τη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε άνδρες ηλικίας 24, 53, 44, 43 και 46 ετών, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), απόπειρα απάτης, απάτη και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, συγκρότησαν ομάδα (συμμορία) με σκοπό την απόσπαση οχημάτων που διατίθονταν προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους, μέσω αγγελιών.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι χρησιμοποιούσαν πλαστές τραπεζικές επιταγές, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι:

• Τον Αύγουστο του 2015, στην Κέρκυρα, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ

• Τον Ιούλιο του 2015, ένας εκ των δραστών παρέδωσε πλαστή επιταγή σε διαχειρίστρια ομόρρυθμης εταιρείας και παρέλαβε όχημα για το οποίο υπήρχε ηλεκτρονική αγγελία πώλησης.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης
Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία»
Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης