Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πυροσβέστες και από τη Θεσσαλονίκη στη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μάχη που δίνουν με τις φλόγες στη Βόρεια Εύβοια ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας

Πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων και δέκα πυροσβεστικά οχήματα από τη Θεσσαλονίκη συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας. Χθες το μεσημέρι αναχώρησαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και ήδη επιχειρούν στο σημείο.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν: 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα. Τις επιχειρήσεις των επίγειων μέσων κατάσβεσης συνδράμουν τέσσερα αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστών διευκολύνουν και οι καιρικές συνθήκες καθώς η σχετική άπνοια περιορίζει σημαντικά την επέκταση της πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με τη βοήθεια ερπυστριοφόρων μηχανημάτων, διάνοιξαν αντιπυρικές ζώνες, με στόχο τον περιορισμό του πύρινου μετώπου.

Εν τω μεταξύ προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με το φέρυ μποτ από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατευθύνονται προς τη φωτιά, προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Η μάχη που δίνουν με τις φλόγες ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να τιθασεύσουν το πύρινο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια, συνεχίζεται για 3η μέρα. Η νέα επιχείρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων ξεκίνησε από τις 6 το πρωί.

Οι περιοχές, στις οποίες η πυρκαγιά αναπτύσσεται ιδιαίτερα έντονα, είναι από τη Λίμνη Ευβοίας μέχρι τα Κατούνια και προς βορρά στο σημείο έναρξής της, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση. Ήδη η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 20.000 καμένα στρέμματα δάσους. Επίσης, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, κάηκε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, μία εξοχική κατοικία, καθώς και αποθήκες.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν κινδύνευσε η πόλη, καθώς είχαν πέσει οι άνεμοι και υπήρξε τεράστια κινητοποίηση χερσαίων δυνάμεων, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες εθελοντές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες
H κάλυψη της απόστασης των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών από τα αντίστοιχα της Ε.Ε., που γιγαντώθηκε στην περίοδο των μνημονίων, δεν θα είναι...
Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες