Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι οι Θεσσαλονικείς που, πλέον, φορούν ζώνη, υποστήριξε ο αστυνομικός διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης

“Περισσότεροι Θεσσαλονικείς επιλέγουν να φορούν τη ζώνη ασφαλείας το πρώτο 6μηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015”, δήλωσε στο “www.praktroreio-macedonia.gr” ο αστυνομικός διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργος Σουρβίνος.

Μάλιστα υποστήριξε ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος έχουμε μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων καθώς οι νεκροί μειώθηκαν από 30 σε 25 και οι βαριά τραυματίες από 33 σε 27. Η αύξηση της χρήσης της ζώνης ασφαλείας προσθέτει ο αστυνομικός διευθυντής της τροχαίας, “αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μεγάλωσε ο αριθμός των ελαφρά τραυματιών από 1010 που ήταν το 2015 στους 1150 το 2016. Περισσότεροι συνάνθρωποί μας φορούν ζώνη ασφαλείας και προστατεύουν τη ζωή τους”.

Απήθυνε επίσης έκκληση προς τους οδηγούς για άλλη μια φορά να μην χρησιμοποιούν σε καμιά περίπτωση την λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ επισήμανε ότι και η κούραση έχει τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με το αλκοόλ.

“Δυστυχώς κάθε εβδομάδα οι παραβάτες που χρησιμοποιούν την λωρίδα έκτακτης ανάγκης είναι πολλοί. Το μποτιλιάρισμα κάθε φορά είναι σοβαρό και μονίμως η Μουδανίων είναι μποτιλιαρισμένη. Ομως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εκεί. Αυτό που κάνουμε είναι να ελέγχουμε την λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Ο σκοπός της είναι σημαντικός και κάθε παραβάτης θα πρέπει να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή μπορεί να λειτουργήσει για τον ίδιο ή την οικογένειά του. Θα πρέπει να αφήνουμε την λωρίδα ελεύθερη να κινηθούν τα ασθενοφόρα, η πυροσβεστική και τα περιπολικά”, ανέφερε ο κ. Σουρβίνος στο “πρακτορείο 104,9 fm” και συνέχισε: 

“Υπάρχουν παραβάσεις που οδηγούν ακριβώς στο τροχαίο ατύχημα. Αυτές είναι η υπερβολική ταχύτητα και να μην φοράμε ζώνη ασφαλείας. Και να επισημάνω πως τώρα που όλα τα αυτοκίνητα έχουν αερόσακο, μπορεί να μας σκοτώσει ο αερόσακος. Βλέπω καλύτερη εικόνα για το αλκοόλ. Ωστόσο επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγάλη κούραση είναι αντίστοιχη με το αλκοόλ. Μειώνει τα αντανακλαστικά και την πιθανότητα αντίδρασης. Τώρα που είμαστε στην θάλασσα αν μπορούμε να ξεκουραστούμε πρώτα και μετά να κάνουμε ότι κάνουμε”.

Τέλος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. “Είναι μια δράση την οποία εκπονείται από το αρχηγείο της Ε Α που προσπαθεί να μειώσει τα τροχαία σε όλη την χώρα. Μήπως και μπορέσουμε να έχουμε έστω και ένα νεκρό λιγότερο κάθε φορά Αν το πετύχουμε θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Με στόχο οι περιφερειακές υπηρεσίες να τις προβάλλουν στο μέτρο του δυνατού. Θέλω να επισημάνω πως έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι έλεγχοι, χωρίς να έχουν αυξηθεί τα ποσοστά παραβατικών οδηγών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες
H κάλυψη της απόστασης των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών από τα αντίστοιχα της Ε.Ε., που γιγαντώθηκε στην περίοδο των μνημονίων, δεν θα είναι...
Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες