Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φορτίο με 150 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκε στη Λεμεσό

Συνελήφθη ιδιοκτήτης αποθήκης, ο οποίος, ωστόσο, αρνείται κάθε εμπλοκή

Φορτίο 150 κιλών κοκαΐνης, το μεγαλύτερο στα κυπριακά χρονικά, εντόπισε η κυπριακή αστυνομία σε αποθήκη στη Λεμεσό και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Επίσης, καταζητείται επιχειρηματίας από τη Λευκωσία, εισαγωγέας ηλεκτρογεννητριών, στις οποίες ήταν κρυμμένη η κοκαΐνη. Το φορτίο είχε φθάσει στο λιμάνι Λεμεσού και θα επανεξαγόταν στην Ολλανδία.

Η κοκαΐνη ήταν μέσα σε μεταλλικές συσκευασίες εντός του κιβωτίου καυσίμων των ηλεκτρογεννητριών, ώστε να μην ανιχνεύονται από ελέγχους.

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου είπε ότι η ναρκωτική ουσία είχε περάσει από δύο άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια, χωρίς να γίνει αντιληπτό. Επισήμανε ότι ο τρόπος, με τον οποίο ήταν συσκευασμένη η κοκαΐνη, ήταν αδύνατο να εντοπιστεί με τη χρήση μηχανικού εξοπλισμού.

Ο διοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) Γαβριήλ Γαβριήλ, είπε ότι η πληροφορία για την κοκαΐνη δόθηκε από συναρμόδια υπηρεσία άλλης χώρας και αφού διερευνήθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν βάσιμη.

Η Κύπρος, πρόσθεσε, ήταν διαμετακομιστικός σταθμός και διερευνώνται όλα τα δεδομένα, ώστε να διαπιστωθεί που επρόκειτο να σταλούν τα κοντέινερ με τις γεννήτριες.

Ο διοικητής της ΥΚΑΝ έθεσε θέμα άρσης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας υπόπτων για υποθέσεις ναρκωτικών.

Το φορτίο φέρεται να είχε ξεκινήσει από τη Χιλή και είχε έλθει στην Κύπρο προκειμένου να εκτελωνιστεί και να χαρακτηρισθεί κοινοτικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ